Už medžių be lapų pasislėpti nepavyko: į orą išlėkė dvi rusų oro gynybos sistemos

Rusijos trumpojo nuotolio oro gynybos sistemos „Tor“ ir „Strela-10“ nesugebėjo pasislėpti nuo žvalgybinio drono. Jis pastebėjo rusų sistemas ir perdavė jų koordinates.

Vaizdo įrašo stop kadras.
Vaizdo įrašo stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2024, 2:46 PM, atnaujinta Feb 23, 2024, 2:56 PM

Ukrainiečiai kairiajame Dniepro upės krante okupuotoje Chersono srities dalyje toliau naikina rusų techniką. Šįkart ukrainiečių žvalgybinis dronas pastebėjo porą rusų oro gynybos sistemų. „Tor“ ir „Strela-10“ bandė pasislėpti medžių juostoje, bet medžiai dabar neturi lapų, todėl rusų karinė technika buvo pastebėta ir sunaikinta.

Sunku pasakyti, kas panaudota šioms atakoms. Galbūt dronai, bet gali būti, kad ir HIMARS paleistos sklendžiančios išmaniosios bombos GLSDB. Tokia mintis peršasi todėl, kad smūgiai yra labai greiti, bet neprimena įprastų balistinių raketų smūgių.

Vaizdo įraše keliuose kadruose netgi galima įžiūrėti ukrainiečių ginklą ir jis atrodo per greitas, kad būtų dronas, bet per lėtas, kad būtų raketa. Bet kuriuo atveju, gerai, kad ukrainiečiai vis dar randa būdų efektyviai naikinti rusų techniką okupuotose savo šalies teritorijose.

„9K35 Strela-10“ – tai sovietinė labai mobili, trumpojo nuotolio raketų „žemė-oras“ sistema. Ji nukreipiama vizualiai ir naudoja optinį / infraraudonąjį orientavimą. Sistema pirmiausia skirta atakuoti grėsmes mažame aukštyje – pavyzdžiui, sraigtasparnius.

„Tor“ yra viena iš nedaugelio Rusijoje pagamintų trumpojo nuotolio SAM sistemų, pasižyminčių dideliu efektyvumu kovojant su sparnuotosiomis raketomis ir tiksliai valdoma amunicija. Dauguma sistemų „Tor“ yra sumontuotos ant „GM-355“ vikšrinės važiuoklės, leidžiančios neatsilikti nuo tankų ir kitų šarvuotų transporto priemonių bet kokioje vietovėje, rašo „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.