Juodasis ketvirtadienis Rusijai: per vieną parą ukrainiečiai numušė jau tris okupantų naikintuvus

„Atrodo, kad jie to nesusivokia! Rusų pilotai nedaro jokių išvadų! Šiandien apie 9.00 val. ryto Avdijivkos ir Mariupolio kryptyse buvo sunaikinti dar du okupantų „Su-34“! – savo „Telegram“ kanale ketvirtadienį nurodė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadas generolas leitenantas Mykola Oleščukas.

 Avdijivkos ir Mariupolio kryptyse buvo sunaikinti dar du okupantų „Su-34“.<br> Wikimedia commons, lrytas.lt mont.
 Avdijivkos ir Mariupolio kryptyse buvo sunaikinti dar du okupantų „Su-34“.<br> Wikimedia commons, lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 29, 2024, 2:34 PM, atnaujinta Feb 29, 2024, 3:03 PM

Kai prašo ELTA, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Oleksandras Syrskis taip pat pranešė apie dviejų Rusijos naikintuvų-bombonešių Su-34 sunaikinimą Avdijivkos ir Mariupolio ruožuose. Kaip rašo „Ukrinform“, jis tai paskelbė „Facebook“ paskyroje.

„Sėkmingas kovinis darbas vasario 29-osios naktį leido sunaikinti dar du Rusijos lėktuvus: naikintuvus-bombonešius „Su-34“ Avdijivkos ir Mariupolio kryptimis!“, – pabrėžė O. Syrskis ir padėkojo kariams.

Kai prašo „Kyiv Independent“, Karinių oro pajėgų duomenimis, pirmasis „Su-34“ buvo numuštas 1 val. vietos (ir Lietuvos) laiku rytų kryptimi. Kiti „Su-34“ lėktuvai buvo numušti apie 9 val.

Skaičiuojama, kad kiekvienas toks lėktuvas kainuoja apie 36 mln. dolerių. O sausį ir vasarį Ukrainos pajėgos taip pat numušė du Rusijos karinės žvalgybos lėktuvus „A-50“, kurių kiekvienas kainavo apie 330 mln. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.