„Magura V5“: jūriniai ukrainiečių dronai, sėkmingai mažinantys rusų laivyną

2022 m. rudenį Ukrainos gynybos žvalgybos bepiločių sistemų skyriaus vadovas, žinomas Boreco (liet. Kovotojas) slapyvardžiu, jūrų dronų kūrėjų kvietimu atvedė savo komandą į nurodytą vietą prie upės.

 Drono „Magura V5“ kūrėjai pabrėžė, kad bepilotis pritaikytas taikytis į karinius laivus jūroje, pasižymi mažesne, greitesne ir manevringesne konstrukcija, palyginti su analogiškais dronais.<br> „Miliarnyj“ nuotr.
 Drono „Magura V5“ kūrėjai pabrėžė, kad bepilotis pritaikytas taikytis į karinius laivus jūroje, pasižymi mažesne, greitesne ir manevringesne konstrukcija, palyginti su analogiškais dronais.<br> „Miliarnyj“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2024, 1:37 PM

„Jie pademonstravo savo gaminio galimybes. Įvertinę jį, nustatėme, kad jis labai perspektyvus: tikras XXI amžiaus technologinio meistriškumo įsikūnijimas“, – patikslino Borecas.

Po tobulinimo ir gamybos laikotarpio 2023 m. gegužę „Magura V5“ bepiločių orlaivių operatoriai susekė pirmąjį svarbų taikinį – žvalgybos laivą „Ivan Churs“. Priešo įgula bandė atremti puolimą.

„Mes pradėjome apie vidurnaktį, laikydami ugnį maždaug iki septintos valandos ryto. Kai kurie dronai dėl didelių atstumų išeikvojo degalus, o kiti patyrė žalą. Nepaisant to, sėkmingai pasiekėme savo tikslą“, – sakė generolas.

Po susidūrimo su „Ivan Churs“ Ukrainos karinių žvalgybos dronų operatoriai smogė patruliniam laivui „Sergej Kotov“, sunaikino du desantinius laivus „Akula“ ir „Serna“, raketinį laivą „Ivanovec“ ir didelį desantinį laivą „Cezar Kunikov“, rašo „Defense Express“.

Drono „Magura V5“ kūrėjai pabrėžė, kad bepilotis pritaikytas taikytis į karinius laivus jūroje, pasižymi mažesne, greitesne ir manevringesne konstrukcija, palyginti su analogiškais dronais.

„Mes pasirinkome laivų aptikimą ir naikinimą. Į tai orientuojamės, tobuliname šį metodą. Nuolatinis patruliavimas nėra mūsų strategija. Mes veikiame tiksliai. Mūsų išskirtinis dėmesys skiriamas laivams“, – pabrėžė Ukrainos gynybos žvalgybos viršininkas Kyrylo Budanovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.