Tokio sprogimo turbūt dar nematėte: parodė, kaip sunaikino vieną grėsmingiausių rusų ginklų

Ukrainos kariuomenė Donecko srityje sunaikino sunkiąją liepsnosvaidžio sistemą TOS-1А „Soncepiok“. Sunaikinimo dronu vaizdo įrašą socialinėje žiniasklaidoje paskelbė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.

 Ukrainos kariuomenė Donecko srityje sunaikino sunkiąją liepsnosvaidžio sistemą TOS-1А „Soncepiok“.<br> Stopkadrai
 Ukrainos kariuomenė Donecko srityje sunaikino sunkiąją liepsnosvaidžio sistemą TOS-1А „Soncepiok“.<br> Stopkadrai
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2024, 7:25 PM

Priešo karo mašiną sunaikino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 46-osios oro pajėgų brigados kariai. Remiantis filmuota medžiaga, „TOS-1А „Soncepiok“ sunaikino FPV dronas kamikadzė, pataikęs į sistemos amuniciją.

Preliminariais vertinimais, tai įvyko netoli Rusijos kontroliuojamos Marijinkos Donecko srityje, kuri tebėra viena aktyviausių Rusijos ir Ukrainos fronto teritorijų.

Rusijai beveik kasdien toliau puola Ukrainos pozicijas regione. Rusai dažnai naudoja sunkiasvores ugniasvaidžių sistemas „TOS-1А“ savo šarvuotosioms transporto priemonėms ir pėstininkams paremti.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kad rusų „TOS-1А Soncepiok“ judėjo keliu, greičiausiai Ukrainos pozicijų link. Galingas sprogimas, visiškai sunaikinęs paleidimo įrenginį po to, kai į jį pataikė ukrainiečių FPV dronas, rodo, kad juo buvo gabenami šaudmenys, kuriuos užpuolikai ketino panaudoti prieš ukrainiečius.

Tačiau kaip matyti iš vaizdo įrašo, okupantams nepavyko – „TOS-1A Soncepiok“ buvo visiškai sunaikintas, tikriausiai kartu su jame buvusia įgula.

Ukrainos kariuomenė ne kartą sunaikino ir paėmė į nelaisvę šias liepsnosvaidžių sistemas bei jų transportavimo bei užtaisymo mašinas – ypač rytuose, kur jas rusai aktyviai naudoja.

Anksčiau tokį sunkųjį liepsnosvaidį Avdijivkos sektoriuje sunaikino Ukrainos 47-osios mechanizuotosios brigados smogiamosios kuopos kariai.

Rusai šią sistemą naudoja lengvosioms šarvuotosioms transporto priemonėms, gyvajai jėgai ir įtvirtinimams naikinti. Tačiau šiai sistemai reikia labai priartėti prie fronto linijos – nes didžiausias jos veikimo nuotolis siekia tik šešis kilometrus. Dėl to į „TOS-1A“ pataiko įvairūs ginklai, ir šios karo mašinos ne kartą buvo sunaikintos, rašo „Militarnyj“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.