Vienintelė Rusijos raketa, kurios ukrainiečiams dar nepavyko numušti – už to slypi paprasta priežastis

Karo ekspertas Aleksandras Kovalenko įvertino oro gynybos sistemų, saugančių Kijevą nuo Rusijos raketų atakų, galią. Anot jo, Kijevas šiandien turi pavyzdinę daugiasluoksnę oro gynybos sistemą, kuri yra viena geriausių Europoje, rašo TSN.ua.

Rusijos raketa „Kh-22“.<br>Wikimedia commons.
Rusijos raketa „Kh-22“.<br>Wikimedia commons.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2024, 9:53 AM, atnaujinta Mar 13, 2024, 10:02 AM

„Dėl trumpojo, vidutinio ir ilgojo nuotolio aukštųjų technologijų sistemų suderinimo Kijevo priešlėktuvinė gynyba gal perimti visą Rusijos okupantų naudojamų ginklų spektrą“, – sakė jis.

Pasak eksperto, tolimojo nuotolio ešelone veikia oro gynybos sistemos „Patriot“ arba „SAMP/T“, vidutinio nuotolio ešeloną dengia „IRIS-T“ ir analogai, o trumpojo nuotolio ešelonas saugomas trumpojo nuotolio priešlėktuvinių raketų sistemomis, taip pat „Gepard“ tipo priešlėktuvinėmis savaeigėmis patrankomis.

Svarbus trumpojo nuotolio ešelono elementas yra mobilios perėmimo grupės, turinčios platų spektrą šaulių ginklų ir nešiojamųjų priešlėktuvinės gynybos sistemų (MANPADS), skirtų „Shahed-136“ tipo taikiniams naikinti.

„Vienintelė raketa, kurios Kijevo priešlėktuvinė gynyba dar nėra perėmusi, yra „Kh-22/32“. Ir taip yra todėl, kad ji dar neįskrido į „Patriot“ ar SAMP/T oro gynybos sistemų aprėpties zoną. Tačiau atsižvelgiant į raketų „Kh-47M2 Kinžal“, „Dagger“ ir „3M22 Cirkon“ perėmimo atvejus, Vakarų tolimojo nuotolio sistemos neturėtų turėti problemų ir su „Kh-22/32“, – apibendrino Aleksandras Kovalenko.

„Kh-22“ – tai raketa, kurią galima numušti tokiomis priemonėmis kaip „Patriot“. Nors „Kh-22“ yra laikoma sparnuota raketa, ji yra viršgarsinė. Skrenda apie 4000 km/val. greičiu ir prie tikslo artėja daugiausia balistine trajektorija. Todėl tokių raketų kol kas negalima numušti įprastomis oro gynybos priemonėmis“, – anksčiau sakė Ukrainos oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas.

Parengta pagal TSN.ua.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.