Per pratybas Baltijos jūroje rusai pamušė Rusijos žvejybinį laivą – štai kas iki šiol apie tai žinoma

Į žvejybos tralerį „Kapitan Lobanov“ pataikė Rusijos Baltijos laivyno raketa. Apie tai pranešė Rusijos internetinė televizija „Dožd“, remdamasi vieno iš įgulos narių giminaičiais. Televizija pranešė, kad incidentas įvyko 2024 m. kovo 19 d. Traleryje žuvo trys įgulos nariai, o dar keturi buvo sužeisti.

Į žvejybos tralerį „Kapitan Lobanov“ pataikė Rusijos Baltijos laivyno raketa.<br> Stopkadras
Į žvejybos tralerį „Kapitan Lobanov“ pataikė Rusijos Baltijos laivyno raketa.<br> Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2024, 8:18 AM

Į tralerį pataikiusi raketa buvo paleista per Baltijos laivyno pratybas. Prieš incidentą laivo įgulos nariai ruošėsi eiti miegoti – ir raketa pataikė į kapitono kajutę. Kaliningrado srities vietos valdžios institucijos nurodė, kad traleryje kilo gaisras, o incidento priežastis kol kas nežinoma. Valdžios institucijos pranešė tik apie vieną žuvusįjį.

„Kai išvežė išgyvenusius, visi puikiai žinojo, kad žuvo trys žmonės. Visi puikiai žinojo, kad pataikė raketa. Tačiau jie nusprendė parašyti, kad įvyko „gaisras“. Įdomu, koks tai buvo gaisras, jei kapitono kajutės visiškai neliko, ji tiesiog buvo susprogdinta“, – televizijai „Dožd“ sakė šaltinis.

Išgyvenusieji buvo nugabenti į Pionersko miesto ligoninę, pranešama, kad vieno iš nukentėjusiųjų būklė sunki. „Dožd“ pranešė, kad ligoninėje nukentėjusiuosius apklausė Rusijos Federacijos federalinės saugumo tarnybos pareigūnai, kurie nurodė įgulos nariams neplatinti informacijos apie incidentą.

Kita raketa, pasak šaltinio, nukrito į žvejybos tinklus netoli pramoninio laivo, kuris buvo netoli tralerio „Kapitan Lobanov“.

Rusijos žiniasklaida pranešė, kad per kovo 19 d. pratybas Rusijos korvetė „Boikij“ atliko praktinius šaudymus iš laive esančių artilerijos ginklų. Baigusi šaudymą įgula praktiškai treniravosi smogti imituoto priešo laivams priešlaivinėmis raketomis „Kh-35“ iš raketų sistemos „Uran“ su elektroniniu paleidimu, rašo „Militarnyj“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.