Rusija Kijevui smogė naujomis hipergarsinėmis raketomis

Ankstų pirmadienio rytą Rusijos pajėgos paleido naujas hipergarsines raketas „Cirkon“, kuriomis bandoma atakuoti svarbiausias Ukrainos sostinės vietas.

 Vienos numuštos raketos kovinė galvutė buvo rasta gyvenamajame pastate.
 Vienos numuštos raketos kovinė galvutė buvo rasta gyvenamajame pastate.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2024, 8:11 PM

Atakos laikas sutapo su Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) metinių minėjimu – o tai rodo, kad tai buvo apskaičiuotas Kremliaus žingsnis, rašo „Defence Blog“.

Pranešimuose nurodoma, kad hipergarsinės raketos „3M22 Cirkon“ buvo paleistos iš Kryme esančių antžeminių raketų sistemų. Nurodoma, kad šios raketos skriejo neįtikėtinu greičiu – atstumą nuo Krymo iki sostinės įveikė maždaug per 5–6 minutes.

Raketos „Cirkon“ pasižymi 1 000 kilometrų veikimo nuotoliu ir skrieja devynis kartus didesniu nei garso greičiu. Hipergarsinis „Cirkon“ greitis yra didelis iššūkis oro gynybos sistemoms, nes labai sutrumpina reakcijos laiką.

Vienos numuštos raketos kovinė galvutė buvo rasta gyvenamajame pastate – kas pabrėžia tiesioginę grėsmę civiliams gyventojams, kurią kelia beatodairiškas Rusijos atakų nukreipimas į apgyvendintas vietoves, pabrėžia „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.