Atskleidė aktualios informacijos apie rusų „prestižines“ raketas – tai byloja apie rimtas problemas

Remiantis naujais Jungtinės Karalystės (JK) gynybos ministerijos žvalgybos duomenimis, prestižinės Rusijos sparnuotosios raketos gali veikti netinkamai ir nepasiekti savo taikinių, rašo „Business Insider“.

Remiantis naujais Jungtinės Karalystės (JK) gynybos ministerijos žvalgybos duomenimis, prestižinės Rusijos sparnuotosios raketos gali veikti netinkamai ir nepasiekti savo taikinių.<br>Rusijos gynybos ministerijos nuotr.
Remiantis naujais Jungtinės Karalystės (JK) gynybos ministerijos žvalgybos duomenimis, prestižinės Rusijos sparnuotosios raketos gali veikti netinkamai ir nepasiekti savo taikinių.<br>Rusijos gynybos ministerijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2024, 8:25 PM

Antradienį JK gynybos ministerija pranešė, kad išanalizavo 2024 m. kovo 31 d. iš atvirų šaltinių padarytas nuotraukas, kuriose matyti raketų nuolaužos lauke Saratovo srityje, pietų Rusijoje.

JK gynybos ministerija teigė, kad iš pradžių šios nuolaužos buvo laikomos „galimai Ukrainos bepiločio orlaivio liekanomis“. Tačiau atlikę analizę specialistai padarė išvadą, kad tai greičiausiai buvo „rusiškos iš oro paleidžiamos sparnuotosios raketos „Kh-101 AS-23A Kodiak“ fragmentai“.

„Labai tikėtina, kad nuolaužos atsirado dėl raketos „Kh-101“, kuri anksčiau tą rytą buvo paleista į Ukrainą, gedimo. Tokios prestižinės raketos gedimas rodo, kad jos gamyboje kilo problemų, kurioms greičiausiai turėjo įtakos sankcijos ir skubėjimas patenkinti konflikto poreikius“, – teigė JK gynybos ministerija.

Raketa „Kh-101“ yra vieni iš geriausių Rusijos tiksliai valdomų šaudmenų. Ji buvo sukurta atakuoti svarbius karinius taikinius, tokius kaip oro uostai ir karo laivai.

„Kh-101“ gabena 450 kg naudingąjį krovinį, kuriame gali būti sumontuotos didelės sprogstamosios galios arba skeveldrinės kovinės galvutės, teigia JK strateginių ir tarptautinių studijų centras.

Rusija šias raketas naudoja ne tik smūgiams į karinius taikinius, bet ir naikinant Ukrainos grūdų saugyklas bei „kenkiant pasaulinėms maisto rinkoms“, spalį teigė Jungtinės Karalystės žvalgyba.

Parengta pagal „Business Insider“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste