Paprastas būdas sužinoti, ar USB jungiate teisinga puse

Technologijos taip pat turi savo Merfio dėsnį: kad ir kaip bandysi prijungti USB laidą ar atmintinę, visada supainiosi puses. Šis dėsnis net turi pavadinimą – „USB neužtikrintumas“. Tačiau yra paprastas būdas atskirti jungties viršų nuo apačios.

Atskirti USB jungties viršutinę ir apatinę dalį nėra taip jau sudėtinga.<br>123rf nuotr.
Atskirti USB jungties viršutinę ir apatinę dalį nėra taip jau sudėtinga.<br>123rf nuotr.
USB viršus dažnai būna pažymėtas atitinkamu logotipu, o apačioje yra metalinės dalies sujungimas.<br>123rf nuotr.
USB viršus dažnai būna pažymėtas atitinkamu logotipu, o apačioje yra metalinės dalies sujungimas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jun 5, 2015, 9:07 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 2:20 PM

Tiksliau, būdai yra net du. Pirmasis: ant daugelio USB jungčių plastmasinės dalies yra įspaustas, priklijuotas ar kitokiu būdu paženklintas USB logotipas (taškas su trimis rodyklės išsišakojimais). Tai ir yra jungties viršus.

Antrasis būdas pravers, jei atmintinė ar laidas tokio logotipo neturi. Metalinė jungties dalis visuomet turi „siūlę“, kuri ją sujungia. Toji pusė, kurioje yra šis metalo sujungimas, yra apatinė; o „lygioji“ pusė bus viršus.

Jei kompiuteryje, televizoriuje ar kitame įrenginyje USB jungtis yra horizontalios padėties, vadovaudamiesi šiais patarimais visuomet galėsite būti užtikrinti, kad USB visada prijungsite teisingai.

Jei įrenginyje USB jungtis yra vertikalios padėties, jungdami USB jo apačią laikykite kairėje pusėje – absoliuti dauguma atvejų bus sėkmingi.

Tiesa, kaip ir kiekviena taisyklė, ši turi išimčių – kai kurių įrenginių gamintojai nepaiso šių nerašytų susitarimų ir jungtis įtaiso savaip. Tačiau ir tokiu atveju įsiminę, kokia yra USB jungčių padėtis jūsų įrenginiuose, galėsite nesunkiai atitaikyti naują jungiklį.

Telefonuose ir smulkesnėje technikoje naudojamų „mini USB“ jungiklių logotipai taip pat žymimi viršuje. Be to, jų metalinės jungties apačia yra platesnė. Tiesa, metalą jungianti „siūlė“ šiuo atveju jau yra viršuje.

Laimė, ateityje šie „žaidimai“ baigsis: jau patvirtintas naujas rinkos standartas USB-C, kurio jungikliai bus universalūs – juos galėsime jungti bet kuria puse. Tik viena smulkmena: teks pasikeisti namų įrenginius...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.