Iš Vilniaus į kosmosą – skaitmeninė informacija apie Lietuvą

Skaitmeninę informaciją apie Lietuvą antena iš Vilniaus Užupio rajono ketinama išsiųsti saugoti į kosmosą. Apie šią idėją ketvirtadienį rašo savaitraštis „Vilniaus diena“.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 27, 2014, 12:49 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:30 PM

„Tai skamba absurdiškai, bet tai – rimtų žmonių planuojamas projektas. Planuojama įrengti unikalią anteną, kuri Lietuvos ir užupiečių intelektinį turtą transliuotų į kosminę erdvę. Kosminė erdvė – pati saugiausia vieta informacijai laikyti“, – sakė Užupio meno inkubatoriaus direktorius Giedrius Bagdonas.

Anot savaitraščio, didžiulė antena – lėkštė – turėtų iškilti ant Užupio meno inkubatoriaus galerijos „Kalnas“ stogo. Šis išradimas subrendo žurnalisto, žinomo radijo mėgėjo, buvusio Seimo nario Rimanto Pleikio galvoje.

„Šio išradimo tikslas – išsaugoti informaciją elektromagnetinių bangų pavidalu. Tai dar tik projektas, planai, apie jų įgyvendinimą dar ankstoka kalbėti. Be to, tai susiję ir su komerciniais dalykais. Kas nori, gali apie jį kalbėti ir svarstyti, bet šiandien ko nors daugiau apie tą projektą atskleisti negaliu“, – sakė R.Pleikys.

Kaip pusiau juokais rašo „Vilniaus diena“, šis projektas leis „ateinančioms kartoms ir po 5 tūkst. metų žinoti, jog lietuviai vis dar valgė cepelinus, o Lietuvos prezidentė buvo moteris“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.