Lietuviško palydovo kūrėjai sulaukė įspūdingos investicijos

Galas skeptikams, abejojusiems, kam čia tokių mažų palydovų išvis reikia, kad visa tai yra pinigų švaistymas ir niekam nenaudinga veikla. Praėjusią savaitgalį lietuvių įmonė „Nano Avionics“, per savo istoriją į orbitą paleidusi jau du lietuviškus palydovus - „LituanicaSAT-1“ ir „LituanicaSAT-2“, gavo 3,2 milijono eurų investiciją.

 Lietuvių sukurtas raketinis mikrovariklis leidžia sumažinti mažųjų palydovų orbitinio valdymo išlaidas 80%, o žemos kainos leis sukurti daugiau kosminių projektų.<br> "Nano Avionics" iliustr.
 Lietuvių sukurtas raketinis mikrovariklis leidžia sumažinti mažųjų palydovų orbitinio valdymo išlaidas 80%, o žemos kainos leis sukurti daugiau kosminių projektų.<br> "Nano Avionics" iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 13, 2017, 1:06 PM

Investiciją pritraukė orbitos sąlygomis sėkmingai išbandytas raketinis mikrovariklis (angl. Enabling Propulsion System for Small Satellites, EPSS). „Raketinis variklis padėjo išvystyti 10 metrų per sekundę (36 km/h, red. past) greitį, kas leido gerokai pakeisti orbitos parametrus“ - teigia „Nano Avionics“ vadovas Vytenis Buzas. Jis taip pat teigia, kad įmonė tvirtai tiki komerciniu EPSS potencialu, nes rinkos prognozės mažųjų palydovų augimui yra optimistinės.

Lietuvių sukurtas raketinis mikrovariklis leidžia sumažinti mažųjų palydovų orbitinio valdymo išlaidas 80%, o žemos kainos leis sukurti daugiau kosminių projektų.

Lietuviai EPSS pradėjo kurti dar 2009-aisiais metais. Mikrovariklis naudoja aplinkai nepavojingą kurą, ir gali būti montuojamas į iki 150 kg sveriančius palydovus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.