Netikėtas atradimas: Didžioji Gizos piramidė savyje gali telkti energiją

Turbūt ne kartą iš žmonių, jaučiančių potraukį mistikai, esate girdėję apie visokias neaiškias energijas, kurių tiksliai apibūdinti jie negali net patys. Jų paslaptingoji energija nematuojama džauliais ar vatais, bet ją kaupia (ar spinduliuoja) Egipto piramidės, visokios šventyklos ar net ir Panemunės piramidė. Paprašyti paaiškinti, kas tai per energija ar išvesti jos formulę, tokie žmonės nė nebando to padaryti, o pradeda išsisukinėti, kad ne viską žmogaus protui lemta suvokti, o taip pat ne viską ir reikia.

 Fizikai skelbia, kad Didžioji Gizos piramidė savo vidinėse patalpose ir pamatuose gali koncentruoti elektromagnetinę energiją.<br> 123RF nuotr.
 Fizikai skelbia, kad Didžioji Gizos piramidė savo vidinėse patalpose ir pamatuose gali koncentruoti elektromagnetinę energiją.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2018, 12:03 PM

Bet šis atradimas – visiškai ne apie tai. Šio teorinio atradimo autoriai fizikai skelbia, kad Didžioji Gizos piramidė savo vidinėse patalpose ir pamatuose gali koncentruoti elektromagnetinę energiją. Ir nors senovės Egiptiečiai greičiausiai nežinojo šio pašalinio piramidės efekto, tyrimas gali būti svarbus tolesniuose nanodalelių tyrimuose.

„Šiuolaikinių fizikos metodų taikymas ir modernus požiūris į piramidžių savybių tyrimus yra svarbus ir produktyvus dalykas, – teigia tyrimo autoriai. – Tai gali sudaryti sąlygas naujiems atradimams ar atrasti naują informaciją, kuri paskatintų naujus piramidžių tyrimus“.

Elektromagnetinė spinduliuotė – tai spinduliuotė, apimanti regimąją šviesą, radijo bangas ir mikrobangas. Ji supa mus visur. „Elektromagnetinė spinduliuotė yra labai svarbi mūsų gyvenime, ir, tiesą sakant, mes ją naudojame ir atsiduriame jos veikimo lauke kiekvieną dieną, – teigia tyrime nedalyvavusi Monašo universiteto fizikė Antonija Grubisic-Cabo. – Pavyzdžiui, saulės šviesa yra viena iš elektromagnetinių bangų formų. Bet yra ir elektromagnetinės spinduliuotės rūšių, kurias kasdien naudojame namuose – mikrobangų krosnelės ar radijo aparatai“.

Tiesą sakant, visi mūsų namai pilni šios spinduliuotės – ar tai būtų saulės šviesa, sklindanti per langus, ar „WiFi“ kuriuo naudodamiesi galbūt dabar ir ir skaitote šį straipsnį.

Bet kiek žinoma, „Wifi“ turi vieną stiprų trūkumą – kai kuriose zonose jis veikai prasčiau.

Tačiau jei savo namui suteiktume piramidės formą, ko gero ši problema išsispręstų.

Norėdami ištirti, kaip piramidė paveikia elektromagnetines bangas, mokslininkai pirmiausia turėjo apytikriai apskaičiuoti, kaip gali atsirasti radijo bangų sukeltas rezonansas (garso ištęsimas, atsiradęs nuo atspindžių ar vibracijų).

„Turėjome kliautis prielaidomis, – sako vyriausiu tyrėju dirbęs Andrėjus Evliuchinas iš ITMO universiteto Rusijoje. – Pavyzdžiui, mes darėme prielaidą, kad viduje nėra jokių nežinomų ertmių, o visas pastatas – tiek išorė, tiek vidaus – yra pastatytas iš tos pačios medžiagos, kalkakmenio.“

Tada mokslininkai sukūrė matematinį piramidės elektromagnetinių atspindžių modelį ir apskaičiavę numatė, kaip energija sklinda – ar yra absorbuojama – piramidės viduje. Naudodami specialų analizės metodą, vadinamą daugiaašine analize (angl. multipole analysis), mokslininkai sužinojo, kad išsisklaidžiusios energijos dalelės susitelkia vidinėse piramidės patalpose ir jos pamatų lygyje.

Žinoma, galima įtarti, kad senovės Egiptiečiai piramides statė todėl, kad faraonai po mirties galėtų geriau klausytis radijo – bet vis dėlto, labiau tikėtina yra tai, kad senovės egiptiečiai šio efekto nežinojo, o ši piramidės savybė tėra atsitiktinumas.

Vis dėlto mokslininkai ragina nepamiršti, kad visas šis atradimas yra teoretinis, o ar kada pavyks tai išbandyti realiame gyvenime – neaišku. Tačiau tyrėjai tikisi, kad tokį sutelkimo efektą jiems pavyks atkurti nanomasteliu. Toks dalykas smarkiai prisidėtų prie tokių technologijų, kaip nanosensorių – ar net ir efektyvesnių saulės elementų – kūrimo bei tobulinimo.

Parengta pagal „Science Alert“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.