Įspūdingas vaizdas prie Elektrėnų pribloškė fotografą: „Primena atominį sprogimą“

Trečiadienio vakarą foografas Augustas Didžgalvis savo socialinio tinklo paskyroje pasidalijo įspūdingu vaizdeliu. Didžiulis šviesios blyksnis vakariniame danguje atrodo iš tiesų įspūdingai.

 A. Didžgalvio nuotr.
 A. Didžgalvio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2018, 7:43 AM, atnaujinta Nov 22, 2018, 12:09 PM

Nuotraukos autorius tikino, kad užfiksuotas vaizdelis neredaguotas nuotraukų retušavimo programomis.

„Šiandien važiuodamas plentu Kaunas-Vilnius ties Elektrėnais pamačiau labai įdomų vaizdą, primenantį ateivių nusileidimą arba tiesiog atominio sprogimo „grybą“. Pasirodo, taip stipriai šviečia... Kietaviškių šiltnamiai“, – stebėjosi A.Didžgalvis.

Kaip tokie dalykai nutika?

Tokio vaizdo atsiradimo priežastis astrodizikos daktaras Kastytis Zubovas aiškina taip: stipri šviesa, sklindanti iš šiltnamių, apšvietė žemus debesis.

„Labai panašų reiškinį kartais matome besileidžiant Saulei, kai jos šviesa rausvai apšviečia debesis, nors pati Saulė jau pasislėpusi už horizonto. Taigi, matomas panašumas į sprogimo „grybą“ yra tik tinkamai išsidėsčiusių debesų ir žmogiškos vaizduotės padarinys“, – aiškina mokslininkas.

Tą patį portalui Lrytas.lt patvirtino ir UAB „Kietaviškių gausa“ direktorius Mindaugas Pupienis.

„Taip mūsų šiltnamiuose apšviečiama vadinamoji žiemos kultūra – ilgavaisiai agurkai, salotos. Žiemos sezono metu natūralios šviesos nepakanka, todėl naudojamas papildomas apšvietimas: kompiuteris apskaičiuoja, kiek augalui reikia šviesos ir pagal tai įjungia ar išjungia papildomą apšvietimą“.

Pasak M.Pupienio, lempos šviečia žemyn, bet norėdami efektyviai išskirstyti šviesą, kad jos tektų visiems augalams, „Kietaviškių gausa“ naudoja energetinius ekranus, todėl kažkiek jos sklinda ir kitomis kryptimis.

„O bendrą nuotraukoje užfiksuotą vaizdą sukuria gamtos sąlygos“, – aiškina įmonės vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.