COVID-19 kankina ne tik žmones: viename zoologijos sode koronavirusu užsikrėtė ir gorilos

Kelių gorilų San Diego zoologijos sode COVID-19 testas pasirodė esantis teigiamu. Panašu, kad tai yra pirmieji nelaisvėje gyvenančių žmogbeždžionių užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejai.

 Kelių gorilų San Diego zoologijos sode COVID-19 testas pasirodė esantis teigiamu.<br> San Diego Zoo Global nuotr.
 Kelių gorilų San Diego zoologijos sode COVID-19 testas pasirodė esantis teigiamu.<br> San Diego Zoo Global nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2021, 8:45 AM

Pirmadienį (sausio 11 d.) San Diego zoologijos sodo atstovai pranešė, kad manoma, jog aštuonios jų gorilos yra užsikrėtusios koronavirusu, sukeliančiu ligą COVID-19, rašo „Associated Press“.

Mažiausiai dviejų gorilų rezultatai buvo teigiami – tad darbuotojai toliau dirba laikydamiesi prielaidos, kad visos gorilos gali būti užkrėstos, rašo „The San Diego Union-Tribune“.

Sausio 6 dieną zoologijos sodo darbuotojai pastebėjo, kad dvi parko gorilos kosėja. Vėlesni gorilų išmatų tyrimai parodė, kad gorilos pasigavo virusą SARS-CoV-2, sakoma parko pranešime.

„Išskyrus tam tikrą slogą ir kosulį, goriloms viskas gerai, – sakoma San Diego zoologijos sodo atstovės Lisa'os Peterson pranešime. – Visa grupė laikoma karantine, jos valgo ir geria. Tikimės visiško pasveikimo“.

Parko atstovai mano, kad gorilos užsikrėtė virusu nuo besimptomio darbuotojo, kurio koronaviruso testas taip pat buvo teigiamas. Atrodo, kad tai pirmas natūralaus COVID-19 perdavimo atvejis žmogbeždžionėms, sakoma pranešime.

Tačiau žinoma ir kitų gyvūnų COVID-19 užsikrėtimų atvejų – įskaitant kates, šunis ir audines. 2020 m. balandį Bronkso zoologijos sode Niujorke tigro COVID-19 testas buvo teigiamas, o ir daugeliui kitų tigrų pasireiškė simptomai.

Parengta pagal „Live Science“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.