„Pfizer“ patvirtino, kad Lietuvos kaimynystėje pardavinėti padirbti skiepai nuo COVID-19

JAV vaistų gamintojas „Pfizer“ trečiadienį patvirtino, kad įtartinos koronaviruso vakcinos dozės, kurios buvo sulaikytos Lenkijoje ir Meksikoje, iš tiesų buvo netikros – bet jų dozių kaina siekė net 1 000 JAV dolerių už skiepą, skelbia JAV žiniasklaida.

 JAV vaistų gamintojas „Pfizer“ trečiadienį patvirtino, kad įtartinos koronaviruso vakcinos dozės, kurios buvo sulaikytos Lenkijoje ir Meksikoje, iš tiesų buvo netikros.<br> 123rf nuotr.
 JAV vaistų gamintojas „Pfizer“ trečiadienį patvirtino, kad įtartinos koronaviruso vakcinos dozės, kurios buvo sulaikytos Lenkijoje ir Meksikoje, iš tiesų buvo netikros.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2021, 8:29 AM, atnaujinta Apr 23, 2021, 8:33 AM

Meksikos klinikoje maždaug 80 žmonių gavo padirbto vaisto dozes, kurios, atrodo, buvo fiziškai nekenksmingos, nors ir nesuteikė jokios apsaugos nuo galimai mirtinos ligos, niokojančios šalį, sakoma „Wall Street Journal“ pranešime.

Buteliukai buvo rasti alaus šaldytuvuose ir iš pradžių buvo identifikuojami pagal pagamintus partijų numerius ir galiojimo laiką, pranešė Meksikos pareigūnai.

Skystis konfiskuotuose buteliukuose Lenkijoje buvo kosmetinė medžiaga, kuri, kaip manoma, yra kremas nuo raukšlių, pranešė bendrovė.

„Mes suprantame, kad tokio tipo aplinkoje, kurią skatina internetinės prekybos paprastumas ir patogumas bei interneto teikiamas anonimiškumas, padaugės sukčiavimo, padirbinių ir kitokios neteisėtos veiklos, susijusios su vakcinomis COVID-19 gydymu „, – „ABC News“ sakė „Pfizer“ atstovas.

Vasario mėnesį šiaurės Meksikos Nuevo Leono valstijos sveikatos apsaugos institucijos įspėjo apie „slaptą“ tariamų COVID-19 vakcinų prekybą ir ragino žmones jų nevartoti.

Kovo mėnesį Pasaulio sveikatos organizacija taip pat perspėjo apie suklastotas „Pfizer“ vakcinas, rastas Meksikoje – ir perspėjo, kad skiepai „vis dar gali būti regiono apyvartoje“.

„Pfizer“ ištyrė fiktyvius buteliukus ir nustatė, kad juose – tikrai ne dviejų skiepų vakcina, kurią įmonė sukūrė kartu su su „BioNTech“.

„Pfizer“ globalinio saugumo vadovas Levas Kubiakas teigė, kad sukčiavimą nulėmė beviltiškas poreikis ir vakcinų trūkumas.

„Mes gaminame tik ribotą kiekį, vakcinų padaugės, kai ir kitos įmonės įžengs į vakcinų rinką. Iki tol nusikaltėliai turi puikias galimybes“, – sakė jis „Wall Street Journal“.

Meksika taip pat tiria 6000 dozių, kaip teigiama, Rusijos vakcinos „Sputnik“, siuntą, kuri buvo sulaikyta praėjusį mėnesį privačiame lėktuve, turėjusiame skristi į Hondūrą.

Parengta pagal „Wall Street Journal“ ir livemint.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.