Egipte rasta nauja faraonų laikų kapavietė

Archeologai Egipto Luksoro mieste aptiko kapavietę, kurioje prieš beveik 3 500 metų buvo palaidota, kaip spėjama, faraono sutuoktinė. Kasinėjimai dar nebaigti, sakė Senienų tarnybos vadovas Mustafa Wasiris. Tačiau pirmieji radiniai iš laidojimo rūsio esą rodo, kad tai kapavietė iš to meto, kai Egiptą valdė XVIII dinastija su legendiniais faraonais Echnatonu ir Tutanchamonu.

Kelionė per Egiptą-Sudaną.<br>Asm. archyvo nuotr.
Kelionė per Egiptą-Sudaną.<br>Asm. archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2023, 9:33 PM

Pasak Pierso Litherlando iš Kembridžo universiteto, kuris vadovauja britų tyrėjų grupei, tai gali būti kapavietė karalienės ar princesės, priklausiusios Tutmozių valdovų šeimai.

Deja, laidojimo rūsio vidus yra labai prastos būklės, sakė Egipto archeologas Mohsenas Kamelis. Daugelis komponentų ir įrašų buvo sunaikinti dar senovėje, kai per potvynius į kapavietę pateko smėlio ir kalkakmenio nuosėdų.

Egiptas pastaraisiais mėnesiais pristatė virtinę įspūdingų archeologinių radinių. Institucijos tikisi, kad tai padės atgaivinti turizmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.