Verta suklusti: erekcijos sutrikimus gali sukelti ir vienas populiarus laisvalaikio praleidimo būdas

Tyrėjų komanda iš Kinijos nustatė, kad laisvalaikio leidimas prie kompiuterio ekrano gali padidinti erekcijos sutrikimų riziką, rašo „Science Alert“.

Tyrėjų komanda iš Kinijos nustatė, kad laisvalaikio leidimas prie kompiuterio ekrano gali padidinti erekcijos sutrikimų riziką, rašo „Science Alert“.<br>123rf nuotr.
Tyrėjų komanda iš Kinijos nustatė, kad laisvalaikio leidimas prie kompiuterio ekrano gali padidinti erekcijos sutrikimų riziką, rašo „Science Alert“.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2024, 11:02 AM, atnaujinta Mar 21, 2024, 11:04 AM

Nors nėra neįprasta, kad varpos kartkartėmis nepasistoja, tačiau daugeliui tai yra nuolatinė problema, trukdanti mėgautis seksualiniu gyvenimu.

Kai kuriais atvejais problema yra daugiausia psichologinio pobūdžio, kylanti dėl streso, kaltės jausmo ar žemos savivertės. Kitų atveju tai susiję su pagrindinėmis patologijomis. Reikšmingą vaidmenį gali turėti ir gyvenimo būdo veiksniai, turintys įtakos hormonų kiekiui arba pažeidžiantys sudėtingą kraujagyslių funkcionalumą, kuris taip pat turi įtakos erekcijai.

Siekdami išsiaiškinti daugiau, mokslininkai taikė Mendelio atsitiktinių imčių metodą, kad nustatytų priežastinį ryšį tarp polinkio laisvalaikiu užsiimti sėdima veikla, pavyzdžiui, kiurksoti prie kompiuterio, ir erekcijos sutrikimų tikimybės.

Mokslininkai nustatė, kad ilgesnis laiko tarpas, praleistas naudojantis kompiuteriu laisvalaikio metu, gali padidinti tikimybė turėti erekcijos sutrikimų daugiau nei tris kartus.

Gilinantis į duomenis paaiškėjo, kad daugiau laiko praleidžiant prie kompiuterio taip pat sumažėja hormono, skatinančio spermos gamybą, kiekis.

Nors kitų tyrimų išvados panašios, tyrimas aiškiai neparodo, kodėl šio hormono sumažėjimas gali turėti įtakos erekcijos funkcijai. Tyrėjai gali tik daryti prielaidą, kad mažesnis hormono kiekis gali netiesiogiai trukdyti testosterono išsiskyrimui, „Science Alert“.

Šis tyrimas buvo paskelbtas žurnale „Andrology“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.