Už dalyvavimą kainų suokalbyje - 87 mln. dolerių bauda

Jungtinių Valstijų teismas pripažino Japonijos kompaniją „Toshiba“ kalta dėl dalyvavimo kainų suokalbyje su kitais skystųjų kristalų ekranų gamintojais ir nubaudė ją 87 mln. dolerių bauda.

Daugiau nuotraukų (1)

Bloomberg-ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-07-05 12:30, atnaujinta 2018-03-18 10:17

Teismas nustatė, kad „Toshiba“ turi kompensuoti 17 mln. dolerių nuostolių elektronikos gamintojams, pirkusiems jos skystųjų kristalų ekranus, taip pat 70 mln. dolerių gatavos produkcijos pirkėjams.

Bendra baudos suma šioje byloje gali būti daug didesnė - ateityje iš kompanijos „Toshiba“ gali būti išieškota suma, triskart viršijanti pirminę baudą, už antimonopolinių įstatymų pažeidimą.

Ieškinį prieš „Toshiba“ į JAV apygardos teismą padavė JAV nešiojamųjų kompiuterių, namų kino įrangos ir kitos elektronikos gamintojai, kurie pirko skystųjų kristalų ekranus iš Japonijos gamintojos. Ieškovų advokatai sutiko su teismo sprendimu.

Teismo duomenimis, „Toshiba“ atstovai ne kartą buvo susitikę su rinkos konkurentais 1999-2006 m. laikotarpiu ir susitarė su jais dėl produkcijos kainų fiksavimo. Tačiau „Toshiba“ ketina apskųsti teismo sprendimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.