Rūšiuoti atliekas padės internetinis konteinerių žemėlapis

Vos dešimtadalis šalies gyventojų rūšiuoja buitines atliekas. Tik nedidelė dalis jų - tai daro teisingai, o beveik pusė (47 proc.) net nežino, kaip atrinkti ir paskirstyti perdirbamas šiukšles. Siekdama paskatinti Lietuvos gyventojus rūšiuoti antrines žaliavas, kompanija „Tetra Pak” visuomenei pristatė pirmą Lietuvoje nacionalinį buityje susidarančių antrinių žaliavų rūšiavimo konteinerių žemėlapį  Rūšiuojam.lt.

Naujoje internetinėje svetainėje kiekvienas šalies gyventojas sužinos, kur arčiausiai namų išdėstyti antrinių žaliavų rūšiavimo konteineriai.<br>V. Balkūnas
Naujoje internetinėje svetainėje kiekvienas šalies gyventojas sužinos, kur arčiausiai namų išdėstyti antrinių žaliavų rūšiavimo konteineriai.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt

Aug 9, 2012, 3:34 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:49 AM

Naujoje internetinėje svetainėje kiekvienas šalies gyventojas sužinos, kur arčiausiai namų išdėstyti antrinių žaliavų rūšiavimo konteineriai. Taip pat ras naudingų patarimų bei statistinės informacijos apie atliekų perdirbimą Lietuvoje.

Pasak „Tetra Pak“ rinkodaros vadovės Baltijos šalyse Honoratos Šemetienės, dažnai gyventojai teisinasi, kad atliekų nerūšiuoja dėl to, kad jiems tai nepatogu: arti namų nėra specialių rūšiavimo konteinerių.“ Sukūrę nacionalinį elektroninį žemėlapį įsitikinome, kad konteinerių tinklas Lietuvoje gan tankus, belieka informuoti gyventojus apie jų vietas“, - sakė H. Šemetienė.

Pristatant elektroninį buitinių atliekų rūšiavimo konteinerių žemėlapį siekiama sukurti aktyvią ir atsakingą bendruomenę, žinančią taisyklingo rūšiavimo principus ir skatinančią visuomenės gerovę. Pagal ES reikalavimus Lietuva, kaip ir kitos ES narės, iki 2020 m. privalo perdirbti ar kitaip panaudoti ne mažiau kaip 50 proc. buitinių atliekų. Jei jų tvarkymo sistema nepradės veikti geriau, gresia finansinės sankcijos už direktyvų nesilaikymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.