Avys šauksis pagalbos SMS žinutėmis

Įsivaizduokite: esate avių piemuo Norvegijos fiorduose. Ramiai geriate rytinę kavą, kai staiga supypsi telefonas – atėjo žinutė nuo vienos iš jūsų prižiūrimų avių: „Gelbėkit, artėja vilkas! Papurškiau vilkus atbaidančių dujų, ką daryti toliau?“. Komiška ir neįmanoma? Naujo modelio avių apykaklės gali priartinti šią situaciją prie tikrovės.

Daugiau nuotraukų (1)

itnaujienos.lt ir lrytas.lt inf.

2012-08-10 14:22, atnaujinta 2018-03-17 11:11

Kad ir kaip džiaugiamės Europoje atsigaunančia vilkų populiacija, reikia pripažinti, kad šie plėšrūnai kelia grėsmę avių augintojams. Šveicarų biologai dirba prie projekto, kurio dėka ir vilkas liks gyvas, ir avis sveika.

Avies apykaklė reaguos į gyvūno pulsą, kuris artėjant plėšrūnui padažnėja beveik trigubai. Taip nutikus, apykaklė išleis vilkus atbaidantį garsą arba dujas ir tuo pat metu nusiųs pavojaus signalą į piemens mobilųjį telefoną. Kol kas su šia apykakle dar tik atliekami bandymai, tačiau Šveicarijos, Prancūzijos ir Norvegijos ūkininkai jau nekantriai laukia rezultatų.

Belieka tikėtis, kad avys neišmoks meluoti!

www.itnaujienos.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?