Rengiamas papildomas informacinis turas apie skaitmeninę televiziją

Likus 70 dienų iki analoginės antžeminės televizijos išjungimo rengiamas dar vienas informacinis turas spaudos atstovams ir gyventojams. Specialios išvažiuojamosios konferencijos rengiamos Marijampolėje, Alytuje, Ukmergėje, Utenoje, Panevėžyje ir Šiauliuose.

„Šiam technologiniam pokyčiui kai kuriems gyventojams gali prireikti papildomo pasiruošimo - įdiegti televizijos priedėlį, sureguliuoti anteną ar panašiai, o šiuo atveju itin svarbus ir tiesioginis bendravimas - gyvos demonstracijos, proceso išaiškinimas“, - sakė viceministras.<br>J. Stacevičius.
„Šiam technologiniam pokyčiui kai kuriems gyventojams gali prireikti papildomo pasiruošimo - įdiegti televizijos priedėlį, sureguliuoti anteną ar panašiai, o šiuo atveju itin svarbus ir tiesioginis bendravimas - gyvos demonstracijos, proceso išaiškinimas“, - sakė viceministras.<br>J. Stacevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 20, 2012, 1:37 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:56 AM

Susisiekimo ministerijos organizuojamų išvažiuojamųjų konferencijų metu specialistai gyventojams ir vietos žiniasklaidai atsakys į svarbiausius klausimus apie analoginės antžeminės televizijos išjungimą ir perėjimą prie skaitmeninės televizijos bei demonstruos, kaip pritaikoma tam reikalinga įranga.

Susisiekimo viceministro Rimvydo Vaštako teigimu, analoginės antžeminės televizijos išjungimo ir skaitmeninės televizijos pasirinkimo klausimas opiausias gyvenantiesiems periferiniuose Lietuvos rajonuose.

„Šiam technologiniam pokyčiui kai kuriems gyventojams gali prireikti papildomo pasiruošimo - įdiegti televizijos priedėlį, sureguliuoti anteną ar panašiai, o šiuo atveju itin svarbus ir tiesioginis bendravimas - gyvos demonstracijos, proceso išaiškinimas“, - sakė viceministras.

Neturintieji galimybės atvykti į išvažiuojamuosius seminarus visuomet gali skambinti visą parą veikiančiu nemokamu numeriu 8 800 00150, kuriuo konsultantai suteiks visą informaciją apie analoginės antžeminės televizijos išjungimą, priedėlius, dekodavimo korteles, televizoriaus programavimą žiūrėjimui, konsultuos kitais su skaitmenine televizija susijusiais klausimais.

Norintieji sužinoti, kokios rūšies skaitmeninė televizija pasiekiama jų gyvenamoje teritorijoje, taip pat gali pasinaudoti paieškos funkcija oficialiame perėjimo prie skaitmeninės televizijos kampanijos tinklalapyje. Jame esančiame paieškos laukelyje pagal pateiktus nurodymus įvedus savo gyvenamosios vietos duomenis paieškos sistema pateiks išsamią informaciją, kokios rūšies skaitmeninę televiziją galite matyti ir kokie tiekėjai konkrečioje teritorijoje siūlo skaitmeninės televizijos paslaugas.

Susisiekimo ministerijos užsakymu 2011 m. pabaigoje atlikto tyrimo duomenimis, daugiau kaip 90 proc. gyventojų žino, kad analoginės antžeminės televizijos transliavimas bus nutrauktas ir bus pereita prie skaitmeninės televizijos. Daugiau kaip pusė apklaustųjų teigiamai vertina perėjimą prie skaitmeninės televizijos, o 60 proc. apklaustų regionų gyventojų teigia jau šiuo metu galintys žiūrėti skaitmeninės televizijos programas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.