Pristatyta IPTV programėlė išmaniesiems televizoriams

Kompanijos „TeliaSonera“ ir „Samsung Electronics Co., Ltd“ bendradarbiauja kuriant išmaniųjų televizorių programėlę, kuri leis naudotis moderniomis IPTV (skaitmeninės televizijos, transliuojamos per interneto protokolo tinklus) paslaugomis be išorinio priedėlio, tačiau išlaikant svarbiausias funkcijas ir paslaugas. IPTV paslauga „be priedėlio“ ir naujoji programėlė bus demonstruojamos Berlyne vykstančioje vartojamosios elektronikos parodoje IFA 2012. „Smart TV“ programėlė pirmiausia bus pristatyta Estijos rinkoje, kur ši technologija ir buvo sukurta. Vėliau paslauga bus diegiama kitose šalyse.

Naujoji išmaniųjų televizorių programėlė skirta specialiai mokamoms televizijos paslaugoms ir yra tiesiogiai diegiama išmaniajame televizoriuje nenaudojant jokių išorinių įrenginių – dekoderių ar priedėlių.<br>itnaujienos.lt nuotrauka
Naujoji išmaniųjų televizorių programėlė skirta specialiai mokamoms televizijos paslaugoms ir yra tiesiogiai diegiama išmaniajame televizoriuje nenaudojant jokių išorinių įrenginių – dekoderių ar priedėlių.<br>itnaujienos.lt nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 31, 2012, 5:17 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:52 AM

Naujoji išmaniųjų televizorių programėlė skirta specialiai mokamoms televizijos paslaugoms ir yra tiesiogiai diegiama išmaniajame televizoriuje nenaudojant jokių išorinių įrenginių – dekoderių ar priedėlių. Įdiegus programėlę į televizorių ir prisijungus prie interneto, IPTV valdymo meniu automatiškai pasirodo televizoriaus ekrane ir visos TV paslaugos yra paruošiamos naudoti. Naująją programėlę galima naudoti su visomis IPTV paslaugomis, įskaitant „VoD“ („Video on Demand“ – įrašų užsakymas), „nPVR“ („Network personal video recorder“ – asmeninis tinklo vaizdo įrašų išsaugojimas) ir „catch-up“ (įtraukimas).

„Puikiai išvystyta technologijų infrastruktūra Estijoje leido įgyvendinti mūsų idėjas ir sukurti išmaniesiems televizoriams skirtą programėlę, Baltijos šalyse leidžiančią „Samsung“ ir „Elion“ pristatyti naują verslo idėją, o vartotojams pasiūlyti dar daugiau patogiai pasiekiamo turinio ir galimybę dar labiau sumažinti papildomos įrangos skaičių, – kalbėjo „Samsung Electronics Baltics“ prezidentas Josephas Jeongwoo Kimas. – Estija – pirmoji šalis pasaulyje, kurios gyventojai galės išbandyti ir įvertinti naujas programėlės televizoriams suteikiamas galimybes.“

„TeliaSonera“ pirmoji diegia naujoves sparčiai besivystančioje IPTV paslaugų rinkoje. Mūsų televizijos verslas auga Šiaurės ir Baltijos šalyse. 2012 m. „TeliaSonera“ televizijos paslaugas bus įmanoma naudoti įvairiuose ekranuose. Naujoji „Smart TV“ programėlė mūsų TV paslaugų paketą padarys dar patrauklesnį“, – sakė „TeliaSonera“ Plačiajuosčio ryšio paslaugų padalinio prezidentė Malina Frenning.

2012 m. gegužės mėn. „TeliaSonera“ ir „Samsung Electronics“ sutarė bendradarbiauti kuriant pirmąją pasaulyje programėlę, kuri leis „Samsung“ išmaniuosiuose televizoriuose naudoti vietos IPTV paslaugas be priedėlio, kuris iki šiol buvo būtinas įrangos elementas. Bendradarbiavimą inicijavo „Samsung“ padalinys Baltijos šalyse ir „Elion“ – „TeliaSonera“ Estijos padalinys. Naujosios programėlės pavyzdinė versija jau sukurta, ją bus galima diegti „Samsung Smart“ 7 ir 8 serijų televizoriuose kartu su „Elion“ teikiama IPTV paslauga. Kitais metais „Samsung“ planuoja šią programėlę pristatyti kitų serijų išmaniuosiuose televizoriuose.

www.itnaujienos.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.