Prekyba kontrabandinėmis prekėmis „Facebook“ - tik pokštas

Jeigu patikėjote, kad socialiniame tinkle „Facebook“ galima legaliai įsigyti pigių kontrabandinių prekių, tai buvote apmulkintas. Grupės „Be akcizo“ kūrėjai paskelbė, kad tai buvo tik socialinė provokacija.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Nov 7, 2012, 3:19 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:47 PM

„Socialiniuose tinkluose slypi daug pavojų. Šis mažas tyrimas dar kartą tai įrodė. Kaip jau minėta, tai tebuvo tyrimas, per kurį buvo žiūrima, kaip lengvai žmonės patiki savo konfidencialią informaciją“, - rašoma atsinaujinusiame „Facebook“ puslapyje „Be akcizo“.

Pirmadienio vakarą sukurta grupė per kelias dienas pritraukė daugiau nei 1000 „Facebook“ vartotojų. Jie tikėjosi, kad pasinaudojus įstatymų spragomis galės pigiai įsigyti cigarečių, benzino ir alkoholinių gėrimų.

Anot kūrėjų, apie 900 internautų pareiškė norą įsigyti kontrabandinių prekių.  

Apie 800 puslapio gerbėjų atskleidė savo asmeninę informaciją, t. y., paviešino savo namų adresus, mobiliojo ryšio telefonų numerius, elektroninio pašto adresus.

Labiausiai internautai domėjosi brangiomis cigaretėmis. Didžiausias užsakymas – 5 cigarečių dėžės - turėjo keliauti į Angliją. Puslapio „Be akcizo“ kūrėjai skelbė, kad rūkalus pardavinėja tik blokais po 10 pakelių. Vieno bloko kaina svyravo nuo 24 iki 45 litų.

Antra pagal populiarumą prekė – benzinas. Didžiausias užsakytas kiekis buvo 800 litrų benzino. Buvo skelbiama, kad benzino litro kaina yra 4 litai, o dyzelino – 3 Lt 80 ct.

Mažiausiai puslapio gerbėjai domėjosi alkoholiniais gėrimais. Jų užsisakyti panoro vos 24 proc. puslapio gerbėjų.

Mokesčių inspektorių neprajuokino

Puslapio „Be akcizo“ siūlomomis prekėmis buvo susidomėjusi ir Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

„Galime tik apgailestauti, kad tokie abejotinos reikšmės neva socialiniai projektai tiesiogiai eikvoja mūsų ir jūsų (žurnalistų. - Red.) lėšas, skiriant žmonių darbo laiką aiškinantis, kas ir kaip. Ši situacija labai panaši į tą, kai pagalbos telefonu pranešama melaginga informacija“, - trečiadienį portalui lrytas.lt sakė VMI atstovas spaudai Darius Buta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.