„Prestigio“ planšetės ir telefonai – gyvenantiems iš algos

Pristatydami naujausius savo „Multipad“ ir „Multiphone“ įrenginius „Prestigio“ atstovai buvo kaip reta sąžiningi: „Mes neužsiimame naujovių kūrimu, neturime savo gamyklų – tiesiog imame išbandytas technologijas ir pateikiame pirkėjams gaminius už prieinamą kainą.“

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Dec 18, 2012, 7:07 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:29 PM

Akivaizdu, kad „iPad“ pirkėjai į tokius daiktus nežiūrės, tačiau nešvaistantiems pinigų 499 Lt kainuojantis prabangiai atrodantis „Android“ telefonas, ar apie 550 Lt kainuojanti 7 colių planšetė padės atrodyti moderniai. Juolab, kad parduotuvėse jau pasirodžiusių įrenginių parametrai už tokią kainą atrodo tikrai patrauklūs.  

Jau dešimt metų originalaus dizaino duomenų laikmenas, kompiuterių bei mobiliųjų įrenginių aksesuarus ir Lietuvos parduotuvių lentynose matomas elektroninių knygų skaitykles gaminanti „Prestige“ pradėjo grūstis į itin aršia konkurencija bei bylinėjimusi garsėjančią mobiliųjų išmaniųjų įrenginių rinką.

„Multi“ telefonai

Nauji „multi“ ir „duo“ žodeliai prie pavadinimų gal skamba kiek arogantiškai, juolab kad „duo“ dažniausiai reiškia dvi SIM korteles, o „multi“ – tiesiog gražiai skamba. Tačiau kiekvienas žvilgtelėjęs į „MultiPhone 4300 Duo“ pripažins – telefonas atrodo kur kas prabangiau, negu gali tikėtis gauti sumokėjęs 499 Lt.

4,3 colių įstrižainės IPS ekranas gal ir blizgus, jo raiška (800x480 taškų) gerokai nusileidžia lyderiams, tačiau spalvos ir vaizdo ryškumas lenkia gaminių, kuriuos už tokią kainą siūlo „Samsung“. 1 GHz vieno branduolio procesorius bei 512 MB sparčioji atmintis, 4 GB vidinė atmintis, išplečiama SD kortele iki 32 GB, bei „vos„ 5MP galinė vaizdo kamera taip pat nesilygiuoja į „Galaxy“ serijos gaminius.

Tačiau laikydamas jį rankose jauti, kad tai nėra kažkoks pigus padirbinys – pagaminta solidžiai, plastikas malonus akiai ir pirštams, yra antra kamera, blykstė, dizaine galima įžvelgti „Samsung“ ir „HTC“ įtakos.

Žodžiu, prisidėti tokį prie ausies viešoje vietoje tikrai ne gėda. Tad nenuostabu, kad su kolegomis pristatyme net susiginčijome – kaina 499 užrašyta eurais ar doleriais. Kai paaiškėjo, kad litais, dingo bet koks noras ieškoti priekabių – prieš metus už tokį būtume ploję 1300 Lt ir džiaugęsi.

Tiesa, kol kas šis telefonas parduodamas su „Android 4.0 ICS“ operacine sistema, tačiau žadama netrukus pateikti atnaujinimą „4.1 Jelly Bean“, po kurio tokių parametrų tikrai turėtų pakakti visiškai sklandžiam darbui.

Pigiausias siūlomas „MultiPhone“ modelis - „3500 Duo“ - kur kas kuklesnių parametrų – 3,5 colių paprastas TFT LCD ekranas, „Android 2,3“ operacinė sistema, 2 MP kamera – tačiau ir kaina, 299 Lt, gerokai kuklesnė. Trečias pristatytas, „MultiPhone 4000 Duo“ su 4 colių LCD ekranu, atsiduria per viduriuką ir kainuoja vidutiniškai – 450 Lt.  

Šiuos telefonus jau galima įsigyti keliose parduotuvėse, o netrukus jie turėtų atsirasti bent dviejų mobiliojo ryšio operatorių siūlomų įrenginių sąrašuose. Ketvirtasis - prabangiausias modelis „MultiPhone 5000“ dar neatvyko, tad jo pačiupinėti neteko.

„Multi“ planšetės

„Planšetiniai kompiuteriai pastaruoju metu pasaulyje tapo reiškiniu. Visi jų nori, tačiau daug kas neįperka. Mes puikiai suprantame, kad išgalintys pirks „iPad“ ar „Samsung Galaxy“ gaminius, ir į tą rinką nė nesiveržiame.

Tačiau yra labai daug žmonių, norinčių, tačiau neįperkančių šių, ar, pavyzdžiui, puikių „Nexus“ planšečių. Būtent jiems – norintiems puikiai veikiančio ir gerai atrodančio planšetinio kompiuterio, tačiau neturintiems neribotų resursų – ir skirti mūsų „MultiPad“, – sakė „Prestigio“ pardavimo Europoje vadovas Alexanderis Mastas.

Pristatymas buvo rodomas iš „MacPro“ kompiuterio, o muziką jo metu iš „Prestigio“ planšečių leidęs didžėjus iš esmės apsiribojo į jas įkrautų mp3 failų paleidimu – visi žinome, kad „Android“ su profesionaliais muzikantais kol kas draugauja nenoriai, – tačiau Alexanderio rankoje laikoma apie 550 Lt kainuojanti „MultiPad 7.0 Prime Duo“ planšetė dizainu nenusileido dukart brangesniems gaminiams. Beje, A. Mastas teigė, kad testavę ją kompiuterių specialistai patvirtino, jog ir veikia šis įrenginys už kai kuriuos jų geriau.

7 colių įstrižainės, 1024x600 taškų IPS ekranas, dviejų branduolių 1,5 GHz spartos procesorius, 3200 mAH akumuliatorius, 16 GB vidinė atmintis – vidutiniškai neblogi, tačiau niekuo neišskirtiniai parametrai. Tačiau rankoje laikydamas ploną (8,9 mm) gaminį  tikrai nejauti, kad jo kaina tik kiek didesnė nei 500 Lt.

Keturis planšetinius kompiuterius nuo 7 iki 10,1 colio įstrižainės ekranais pristatantys „Prestigio“ neslepia, kad nesirengia tapti „Ferrari“, tačiau, pripažinkime, mūsų krašte visuomet populiariausias buvo liaudies automobilis „Volkswagen“. Štai beprotišku greičiu Rytų Europoje populiarėjanti „Prestigio“ ir mėgina pasiūlyti „folksvageną“ mobiliųjų įrenginių rinkai.

„Galbūt mes ir ne pirmieji siūlome rinkai vieną ar kitą produktą, tačiau siekiame tapti geriausiais sekėjais. Neturime savo gamyklų ir dirbame su partneriais Tolimuosiuose Rytuose, todėl anksčiau pasitaikydavo, kad mūsų siūlomas gaminys pasirodydavo rinkoje kitu vardu – juk žinote, kaip kinai supranta autorines teises. Tačiau to seniai nebepasitaiko, teikiame didelius užsakymus ir gamyklos dirba tik mums visu pajėgumu“, – netikėtai sąžiningai pripažino A. Mastas.

Na, o vis dėlto išgalintiems nusipirkti „iPad“ „Prestigio“ siūlo itin populiarias vaizdo kameras automobiliams bei elektroninių knygų parduotuvę, kurioje kaip reta daug knygų ne anglų kalba.

Tiesa, lietuviškai ten radome tik 16 knygelių – mažiausias pasirinkimas, bet dėl to gal kalta ne kompanija, o mūsų leidėjų požiūris ir, tiesą sakant, tas faktas, kad iki labiausiai skaitančios šalies Europoje mums kol kas toliau negu iki Mėnulio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.