Transliuotojai sunerimo: gali mažėti nemokamų TV kanalų

Didžiųjų Lietuvos transliuotojų bei kitų rinkos dalyvių atstovai kreipėsi į Prezidentę Dalią Grybauskaitę, Seimą bei Vyriausybę prašydami atkreipti dėmesį į neefektyvią Lietuvos radijo ir televizijos centro (LRTC) veiklą, dėl kurios Lietuvoje gali mažėti nemokamų televizijos kanalų.

Dėl nemokamų TV kanalų mažėjimo labiausiai nukentėtų žiūrovai.<br>123rf
Dėl nemokamų TV kanalų mažėjimo labiausiai nukentėtų žiūrovai.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 18, 2012, 7:08 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:29 PM

Bendrovių „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“, „Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija“, „SATV network“, „TELE-3“, „Pūkas“ ir „TEO LT, AB“ vadovų pasirašytuose kreipimuose stebimasi LRTC ketinimais nuo 2013 metų gerokai didinti signalo siuntimo bei įrangos talpinimo kainas.

Kreipimųsi iniciatorių teigimu, neadekvačiai ir be realaus pagrindo didinamos paslaugų kainos gali priversti rinktis kitus signalo siuntimo būdus ir taip mažinti laisvai prieinamų kanalų skaičių.

Transliuotojų nuogąstavimu, šiuo kainų didinimu centras siekia kompensuoti dėl analoginės TV išjungimo patiriamą pajamų mažėjimą. Tačiau, transliuotojų bei kitų rinkos dalyvių vertinimu, LRTC turėtų imtis kitų priemonių - efektyvinti ir daryti skaidresnę išskirtinę televizijos programų siuntimo infrastruktūrą valdančios bendrovės veiklą.

Dėl nemokamų TV kanalų mažėjimo labiausiai nukentėtų žiūrovai. Todėl transliuotojai ragina šalies valdžios institucijų atstovus inicijuoti atvirą diskusiją dėl LRTC veiklos efektyvinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.