Lietuviška programėlė „Orai“ – geriau ir pigiau už termometrą

„Kam tas termometras namuose?“ - retoriškai klausia pirmosios tiksliausiai Lietuvos orus pranešančios programėlės išmaniesiems telefonams kūrėjai.

Orų prognozė – viena iš neišvengiamų ir naudingų paslaugų, kuria naudojasi visi mobiliųjų telefonų savininkai. Tik daugelis tas prognozes gauna iš ne pačių tiksliausių šaltinių kažkur toli pasaulyje. Tiems ir skirta lietuviška „Orai“.
Orų prognozė – viena iš neišvengiamų ir naudingų paslaugų, kuria naudojasi visi mobiliųjų telefonų savininkai. Tik daugelis tas prognozes gauna iš ne pačių tiksliausių šaltinių kažkur toli pasaulyje. Tiems ir skirta lietuviška „Orai“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2013, 6:26 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:38 AM

Vos prieš mėnesį dienos šviesą išvydusi programėlė informaciją apie orų prognozę teikia tiesiai iš Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos ir savo tikslumu bei pasiektais rezultatais verčia aikčioti net skeptikus. Visiškai mokamą, „Windows Phone“, „Android“ ir „iPhone“ platformoms pritaikytą programėlę jau atsisiuntė 23 tūkst. vartotojų, o lietuviai kas dieną ja pasinaudoja apie 11 tūkst. kartų.

„Kai sugalvojome pasiūlyti pirmąją lietuvišką orų prognozę išmaniesiems telefonams, tikrai nesitikėjome, kad tiek daug žmonių susidomės mūsų kūriniu.

Tačiau ant laurų nemiegame, tad netrukus orus telefone bus galima sužinoti dar tiksliau, o akyliausi ras ir temperatūros pokyčių grafikus. „Android“ versijai jau kuriami labai laukiami ekrano papildiniai „widget“, o „Windows Phone“ vartotojai sulauks gyvų ekrano piktogramų „live titles“, - pasakoja suburti profesionalią komandą ir sukurti šį tą naudingo sumanęs programuotojas Maksimas Golivkinas.

Prie M. Golivkino nė nedvejodami prisijungė ir kiti savo srities asai – Alius Petraška, Vincentas Vienožinskis, Gytis Ramanauskas, Eugenijus Radlinskas ir Saulius Kirklys. Jų triūsas netrukus buvo įvertintas – lietuviški „Orai“ renginio „App Camp 2012“ metų buvo tituluota kaip geriausia programėlė „Windows Phone“ platformai, o šiuo metu užima trečiąją vietą „Windows Phone“ Lietuvos regiono programėlių parduotuvėje.

Tiesa, milijonų iš to jie dar neuždirbo, o ir nesiruošia uždirbti. Atrodo vieninteliu atlyginimu už triūsą liks „App Camp 2012“ prizas – žaidimų kompiuteris „xBox“.

„Mes pirmiausia kūrėme programėlę, nes buvo įdomu. Tikslius oro prognozės duomenis galinti pateikti Hidrometeorologijos tarnyba jų nemokamai neduoda, todėl sudarėme tokią sutartį – mes visiškai nemokamai pagaminame ir pateikiame vartotojams programėlę, neuždarbiaujame net iš reklamos rodymų, o už tai hidrometeorologai programėlei duomenis teikia nemokamai, – pasakojo programėlės kūrėjas Alius Petraška. – Mums iš to nauda ta, kad turėsime savo sukurtą stiprų produktą, su kuriuo ne gėda išeiti į užsienio rinką, kurio ne gėda rodyti pristatant save.

Kol kas ji veikia trijų sistemų išmaniuosiuose telefonuose ir pritaikyta „Android“ planšetėms. Dabar planuojame kurti „Windows Phone 8“ įrenginiams, o tolimoje ateityje – ir „Windows 8“ programėlių parduotuvei. Kadangi tai lyg hobis, kuriuo užsiimame laisvu nuo darbo metu, nepavyksta visko padaryti taip greitai, kaip norėtųsi.“

Tačiau tai, ką pavyko padaryti, jau pavertė juos geriausiai Lietuvos „orų berniukais“. Turintys išmanųjį telefoną gali sutaupyti bent jau termometrui, o ir Naglio Šulijos televizoriuje laukti nebereikės – „Orai“ nemokamai galite atsisiųsti iš „Google Play“, „Apple AppStore“ ir „Windows Phone Marketplace“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.