Žaidimai iš ekrano persikels į jūsų kambarį (video)

Kokiame dideliame ekrane bežaisi, visuomet aplink jį matai savo kambarį – vazą su gėlėmis, knygų pilną spintą, vakarykštės picos liekučius ant stalo. Dabar jau galime sakyti – kol kas matai.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jan 24, 2013, 9:48 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:34 AM

Microsoft“ tyrėjų komanda sukūrė įrenginį, kuris, naudodamas „Kinect“ technologiją ir vaizdo projektorių, žaidimo lauku paverčia visą kambarį. Taigi, kadaise broliai Lumiere perkėlė realybę į ekraną, dabar „Microsoft“ rodo, kaip virtualų pasaulį iš ekrano perkelti į realybę.

Labiausiai džiugina, kad 2011 m. užpatentavusi „Immersive Display Expierence“ (Įtraukiančio vaizdo pojūtis) technologiją, „Microsoft“ nutarė ne uždarbiauti sėdėdama „ant patento“ ir teismuose reikalaudama pinigų iš tų, kas kažką toje srityje mėgintų kurti. „CES 2013“ surengto „Samsung“ pristatymo metu parodytas „išplėstos realybės“ filmukas aiškiai parodė – „IllumiRoom“ koncepcija jau veikia, tad tik laiko klausimas, kada tai galėsime įsigyti.

Primygtinai akcentavę, kad pristatymo filmuke matome realų vaizdą, kuris neapdorotas jokiais efektais, „Microsoft“ atstovai taip pristato naujo kūrinio paskirtį: „Taip ištrinamos ribos tarp to, ką matai ekrane, ir tavo gyvenamosios aplinkos. Virtualus ir realus pasaulis virsta visuma. „IllumiRoom“ pakeičia ekraną supančios aplinkos vaizdą, sukelia realų judėjimo įspūdį, praplečia žaidėjo akiratį".

iš esmės tai pasiekiama gan nesudėtingai. „Kinect“ nuskaito kambario ir jame išdėstytų daiktų geometriją ir taip sureguliuoja projektuojamą vaizdą, kad projekcija atrodo ypatingai reali. Pasižiūrėkite patys.

Ar nauja technologija jau bus siūloma su kitos kartos „Xbox“ žaidimų kompiuteriu, kol kas neskelbiama. „Microsoft“ tik paslaptingai išdavė, kad daugiau atskleis balandžio mėnesį Paryžiuje vyksiančioje „ACM CHI“ konferencijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį