„HTC One“ – gerokai daugiau negu šiaip „Android“ telefonas

Kiekvienu savo vientiso aliuminio korpuso milimetru šis telefonas spinduliuoja aukščiausią klasę. Neįtikėtinas ekranas, „HTC Sense 5“ aplinka, paverčianti telefoną hipnotizuojančiu greičiu kintančios informacijos stotele, įmontuotas universalus nuotolinio valdymo pultas, tinkantis visų gamintojų technikai, kiekvienam iš ekraną supančių garsiakalbių priskirtas atskiras stiprintuvas, 88 laipsnių kampu vaizdą fiksuojanti priekinė kamera… Ir neklauskite apie galinės kameros megapikselius – HTC pristato „Ultrapikselius“! Atrodo, Hario Poterio lazdelė gali mažiau nei šis telefonas, tačiau ar visos šios savybės padės įveikti „Samsung“ burtininkus?

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Feb 20, 2013, 3:10 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 11:31 AM

Atrodo dar ne taip seniai HTC buvo „Android“ rinkos lyderis – pirmasis „Nexus“ šluostė nosis konkurentams. Savo laiku vienas geriausiai vertintų pasaulyje telefonų buvo „Desire“. Šie modeliai kompaniją pavertė beveik kultine. Deja, beveik – nesiskaito.

Pastaruoju metu tikrai neblogus telefonus pristatydavusi kompanija taip ir nesugebėjo pelnyti pirkėjų simpatijų. „HTC One X“ neišgelbėjo nuo nuostolių. Taigi, galime sakyti, kad atsikratę raidelės „X“ gamintojai jau eina va bank – jei „One“ netaps „THE ONE“ (iš anglų galėtume versti – TAS, IŠRINKTASIS) HTC ateitis bus labai miglota.

Naujojo telefono programinės įrangos kūrėjams ir dizaineriams drąsiai galime rašyti po dešimtuką su pliusu. Jis – stulbina.

Iš vientiso aliuminio gabalo išdrožtas korpusas atrodo puikiai, yra neįtikėtinai lengvas, tvirtas ir patogus. „Gorilla Glass 2“ stiklu apsaugotas Super LCD 3 ekranas yra 1080p raiškos. Ekrano įstrižainė 4,7 colio, tad nesunku paskaičiuoti, kad HTC pasiekė naują taškų tankio rekordą – 468 ppi.

1,7 GHZ keturių branduolių „Qualcomm Snapdragon 600“ procesorius, NFC, Bluetooth 4.0, USB 2.0 jungtys nieko jau nestebina. Gan įprasta ir DLNA, įgalinanti bevielį duomenų perdavimą į televizoriaus ar kompiuterio ekraną. Tačiau ne dėl to HTC vadovas Peter Chou pristatydamas šį gaminį sakė:

„Mes įsitikinę, kad vartotojai įvertins mūsų įdiegtas naujoves. Turime puikų įrenginį, dabar tereikia, kad žmonės sužinotų viską apie šio HTC gaminio ypatybes.“

Pirmiausia, tai visiškai atnaujintos „HTC Sense 5“ funkcijos. Pirmasis ekranas atrodo visai kitaip, nei standartinis „Android 4.1.2“ ir iš pirmo žvilgsnio šiek tiek primena „Windows Phone 8“. Išties, savo funkcijomis jis artimesnis programėlei „Flipboard“.

Pavadinta „BlinkFeed“ funkcija ekrane nuolat atnaujina visą vartotojo pasirinktą informaciją – įkeliamos naujos nuotraukos iš „Facebook“, naujienos iš pasirinktų tiekėjų, rodomi atėję elektroniniai laiškai ir t.t. Tačiau tai nėra programėlė, o greičiau modernus judantis ekrano fonas, paverčiantis telefoną multimedijos stotimi. Ekrane gali būti rodoma tiesioginė 1400 partnerių siunčiama informacija, tarp jų ir iš MTV.

„Atsinaujinantis turinys suteikia žmonėms galimybę vienu žvilgsniu pamatyti įvairią dominančią informaciją nenaršius po įvairias svetaines. Palietus bet kurį langelį, jis atsiveria visame ekrane ir galima pamatyti visą tekstą ar vaizdą“, – sakoma HTC pristatyme.

Vartotojai, kurie skundžiasi gamintojų pomėgiu keisti įprastą „Android“ neturėtų labai suirzti – „Sense 5“ atrodo labai gražiai, o vienu piršto brūkštelėjimu atversite įprastą ekraną su programėlėmis. Teigdami, kad į telefoną įdiegė viską, ko vartotojui tikrai reikia ir nedėjo beprasmių techninių funkcijų, HTC neperdeda.

Priekinė 2,1 megapikselio kamera fiksuoja vaizdą 88 laipsnių kampu, tad bendrauti vaizdo skambučiu kur kas patogiau. Dvigubi stereogarsiakalbiai ir „BoomSound“ funkcija primena, kad HTC bendradarbiauja su „Beats Audio“. Todėl ir reklaminę telefono kampaniją planuojama sieti su populiarios muzikos koncertais.

Kita išskirtinė telefono funkcija – „UltraPixel“ galinė vaizdo kamera. Iš esmės HTC šiek tiek rizikuoja – ši kamera tik 4 megapikselių, tad besidomintys tik skaičiais pirkėjai gali ir patempti lūpą. Tačiau kompanijos atstovai drąsiai teigia, kad jie rengiasi „sugriauti megapikselių mitą“ ir parodyti, kad svarbiau yra kokybiškos nuotraukos.

Todėl kameros jutiklis yra BSI (iš galo pašviečiamo) tipo, o objektyvo lęšis itin šviesus f/2.0, kas užtikrina, jog kiekvienas jutiklio taškas gaus tris kartus daugiau šviesos, negu įprasto telefono kameroje. Taigi, telefonas galės kokybiškai fotografuoti ir filmuoti esant prastam apšvietimui, kas itin svarbu daugeliui vartotojų.

Aprūpinta optiniu vaizdo stabilizavimu kamera gali filmuoti 1080p raiškos vaizdą 60 kadrų per sekundę greičiu. Galiausiai įdiegta nauja paslauga - Zoe - kuri leis specialioje HTC svetainėje vartotojams realiu laiku dalintis trumpais telefonu užfiksuotais filmukais.

Pridėkime, kad į išjungimo mygtuką įmontuotas infraraudonųjų spindulių siųstuvas šį telefoną paverčia universaliu nuotolinio valdymo pultu – tereikia nurodyti, kokį ir kokio gamintojo įrenginį norite valdyti.

Taigi, gražus, funkcionalus ir patogus telefonas neturi trūkumų? Tereikia HTC pasimokyti geriau reklamuotis ir „Samsung“ su „iPhone“ virs vakarykščia diena? Gal tai ir būtų tiesa, tik HTC toli gražu nėra tokia turtinga kaip minėti konkurentai. HTC nuo seno garsėjo nerangumu pristatant savo gerai sukurtus produktus, o ir minėtų gamintojų keliama masinė vartotojų psichozė gali pakišti koją.

Beje, ir trūkumų telefone bent porą aptikti pavyko.

Trūkumai

Pirmiausia - baterija. Vienas iš jautriausių ir labiausiai vartotojus erzinančių modernių telefonų elementų. 9,3 mm plonumo korpusas iš niekur neatsiranda, tad HTC dėl to teko paaukoti būtent baterijos talpą. Šitoks įrenginys aprūpintas tik 2300 mAh ličio polimero baterija, kurios dar ir neišimsi iš vientiso aliuminio korpuso.

Neįsivaizduojame, kaip HTC optimizavo telefono funkcijas, tačiau vis tiek sunku patikėti, kad ši mažylė tokį žvėrį išmaitins bent jau parą.

Antras nemažas trūkumas – nėra numatyta galimybė praplėsti vidinę telefono atmintį SD kortele. Gal tai ir ne taip svarbu – telefonas parduodamas su 32 arba 64 GB vidine atmintimi – tačiau tipiškas „Android“ pirkėjas turi savų įpročių, tad tai vis tiek trūkumas.

Taip pat telefone nenumatyta bevielio įkrovimo galimybė. Tačiau kol tokiu būdu negali įkrauti telefono neišimdamas jo iš kišenės, man ši funkcija ir taip atrodo beprasmė.

Bendrai - telefonas yra nuostabus, tad HTC lieka parodyti, kad praėjusiais metais kompanijoje vykusios permainos pasiteisino ir dabar rinkodaros skyrius dirbs ne prasčiau už dizainerius bei programuotojus. Man tikrai kyla noras tokį įrenginį palaikyti delne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.