Kinijos programišiai atakavo „Apple“

Nors žodžius „Apple“ ir „saugumo pažeidimas“ retai kada galima išvysti kartu tačiau antradienį „Apple“ pranešė, kad kai kurie kompanijos darbuotojams priklausantys kompiuteriai tapo įsilaužėlių iš Kinijos taikiniu. Manoma, kad tai tos pačios grupės, praeitą savaitę buvo įsilaužusios į „Facebook“ darbuotojų kompiuterius, darbas. Kelių „Apple“ darbuotojų kompiuteriai buvo užkrėsti pasinaudojant interneto naršyklių Java įskiepų saugumo spraga. Kenkėjiška programa atakoje prieš „Apple“ ir kitas kompanijas buvo platinama per interneto svetainę skirtą programinės įrangos kūrėjams.

„Apple“ yra tik vienas iš kibernetinių atakų taikinių. Pastaruoju metu kibernetiniai įsilaužėliai puldinėjo tokias kompanijas kaip „New York Times“, „Wall Street Journal“, „Facebook“ ir „Twitter“.<br>Reuters
„Apple“ yra tik vienas iš kibernetinių atakų taikinių. Pastaruoju metu kibernetiniai įsilaužėliai puldinėjo tokias kompanijas kaip „New York Times“, „Wall Street Journal“, „Facebook“ ir „Twitter“.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Blavaščiūnas

2013-02-20 13:32, atnaujinta 2018-03-11 11:51

Nuo OS X 10.7 Lion Java nėra įdiegta Mac kompiuteriuose. Tie, kuriems jos reikia – turi ją įsidiegti atskirai. Kaip papildoma saugumo priemonė Mac kompiuteriuose su įdiegta Java, yra automatinis Java atjungimas jei ji nebuvo naudota 35 dienas.

Antradienį vakare,  „Apple“ atnaujino Java versiją, užlopydama visą eilę Java saugumo spragų. Papildomai, atsisiųstas atnaujinimas skenuoja kompiuterį ieškodamas kenkėjiškų programų ir jas radęs – ištrina, prieš tai informavęs vartotoją.

Mac vartotojai atnaujinti Java savo kompiuteriuose gali per OS X naujinimų sistemą. Atsižvelgiant į Apple politiką Java klausimu, šie atnaujinimai atjungs Java įskiepius, o tie vartotojai, kuriems reikalingi Java applet’ai naršyklėse bus informuoti, kad gali atsisiųsti naujausią Java įskiepų versiją iš „Oracle“.

Apple yra tik vienas iš kibernetinių atakų taikinių. Pastaruoju metu kibernetiniai įsilaužėliai puldinėjo tokias kompanijas kaip „New York Times“, „Wall Street Journal“, „Facebook“ ir „Twitter“. Kibernetinių užpuolikų ataka prieš „Twitter“ galėjo įsilaužėliams suteikti prieigą, prie dalies 250000 Twitter vartotojų informacijos. Visais šių kibernetinių atakų atvejais pėdsakai vedė Kinijos link. Panašu, kad „Facebook“ buvo užpulta pasinaudojant ta pačia Java saugumo spraga, kuria buvo pasinaudota atakuojant Apple.

Istoriškai, Mac nebuvo populiarūs šios rūšies saugumo atakų taikiniai, nors per pastaruosius kelerius metus ir buvo pora kenkėjiškų programų protrūkių. Tačiau, atsižvelgiant į pastaruoju metu pasirodžiusių atakų tendencijas, panašu, kad užpuolimai nukreipti labiau prieš pačią„Apple“, nei kad jos sukurtą OS X platformą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?