„Galaxy Note 8.0“ ir kitos „Samsung“ naujienos kongrese MWC 2013

Mobilusis telefonas 8 colių įstrižainės ekranu? O kodėl gi ne. Pirmadienį Barselonoje prasidėjęs „Mobile World Congress 2013“ jau pateikia pirmas naujoves. Tiesą sakant, „Samsung“, kaip ir visos didžiausią sėkmę išgyvenančios kompanijos, savo pristatymus tik šiek tiek sieja su kongresu.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Feb 25, 2013, 2:04 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 3:11 AM

Todėl „Samsung Galaxy S IV“ sulauksime kovo viduryje, o dabar buvo pristatytas vidutinio dydžio planšetinis kompiuteris su rašikliu ir mobilaus telefono funkcijomis „Galaxy Note 8.0“, „Android“ sistemos pagrindu veikiantis namų multimedijos centras „Samsung HomeSync“ ir nauja paslauga „TV Discovery“.

Planšetinis kompiuteris ar telefonas už kurio galima pasislėpti?

Kad parodoje bus pristatytas naujasis „Note“ žinojo visi, tad „Galaxy Note 8.0“ kažkokiu siurprizu netapo.

Jau iš pavadinimo aišku, kad įrenginys turi elektroninį rašiklį „S-Pen“ (visų „Note“ išskirtinis bruožas) bei 8 colių įstrižainės ekraną. 1280x800 raiškos TFT ekranas iš esmės yra toks pats kaip jau mūsų matyto „Note 10.1“, tačiau turi didesnį taškų skaičių (189 ppi). Taigi, bent jau čia jokių stebuklų nesulaukėme – nei Full HD raiškos, nei Super AMOLED ryškumo.

7,95 mm storio plastikinis korpusas slepia keturių branduolių 1,6 GHz „Exynos 4 Quad“ procesorių, 2 GB RAM atmintinę, 32 GB vidinę atmintų, kuri išplečiama SD kortelės pagalba ir tikrai talpią 4600 mAh bateriją. Bent jau baterija visuose „Note“ įrenginiuose tikrai montuojama puiki.

Be visų įprastų planšetiniams kompiuteriams malonumų (universali Wi-Fi jungtis, Bluetooth 4.0, A-GPS ir GLONASS navigacinių palydovų antena) šis dar gali veikti kaip keturių dažnių mobilusis telefonas bei universalus nuotolinio valdymo pultas – planšetė turi infraraudonųjų spindulių siųstuvą.

„2010 m. pristatytas „Samsung Tab“ su 7 colių įstrižainės ekranu tapo nauja mobiliosios industrijos tendencija. Jau trečius metus „Samsung“ mobiliųjų įrenginių ir planšetinių kompiuterių rinką nuolat papildo įvairiais prietaisais, kurie sukurti taip, kad atitiktų šiuolaikinio vartotojo gyvenimo būdą ir poreikius“, – pristatyme kalbėjo „Samsung Electronics“ IT ir mobiliųjų komunikacijų padalinio vadovas JK Shinas. – „Galaxy Note 8.0“ yra mobilumo ir produktyvumo derinys – inovatyvus, kišenėje telpantis prietaisas, sukurtas taip, kad praverstų ir dirbant, ir pramogaujant.“

Iš esmės galime su tuo sutikti – net ir telefono funkcija, nors pridėjęs prie ausies enciklopediją žmogus atrodo dar kvailiau negu kalbėdamas su plyta, tikrai pravers. Galų gale, o kam nešiotis kelis įrenginius, jei viską galima daryti vienu?

Įdiegtas naujos kartos išmanusis „S-Pen“ rašiklis, prieiga prie „S Note“ šablonų ir įrankių, leidžia vartotojui kurti, redaguoti, papildyti dokumentus ir jais dalintis. Pirmą kartą „Samsung“ planšetiniame kompiuteryje įdiegtos „Flipboard“ ir „Awesome Note“ programėlės tikrai labai patogios, nors vartotojus ir erzina kompanijų pomėgiai kišti jiems kažką per prievartą. Beje, ši „Flipboard“ versija specialiai pritaikyta valdymui „S-Pen“ rašikliu.

Patobulintas rašiklio funkcionalumas - ranka rašytas tekstas paverčiamas skaitmenine informacija, atpažįstamos formulės bei geometrinės figūros. Funkcija „Air View“ leidžia dirbti rašikliu nė neliečiant ekrano – vedžiodamas „S Pen“ virš jo, gali peržiūrėti vaizdo įrašus, elektroninius laiškus, nuotraukas bei „S-Planner“ darbotvarkę. Funkcija „S Pen Gesture“ skirta nuotraukų ir turinio redagavimui, įdiegtos programėlės „Paper Artist“ ir „Photo Note“ – nuotraukų tobulinimui. Taip pat įdiegta prieiga prie „Adobe Photo Touch“.

Be to, „Samsung“ šį savo gaminį labiau pritaikė elektroninių knygų skaitymui bei naudojimuisi namie. Pasirinkus skaitymo režimą ekrano apšvietimas prisitaiko, kad kuo mažiau vargintų akis.

Aišku, veikia jau ir „Note 2“ išmėginta kelių langų sistema – vienu metu galima patogiai dirbti keliomis programomis arba dirbant žiūrėti vaizdo filmą. Tiesa, dabar pasirinkus „Cascade View“, vienu metu ekrane galima naudoti daugiau nei 21 programą, įskaitant „Chrome“, „YouTube“, „Gmail“, „Maps“ ir „G-talk“…

Išmaniuoju nuotolinio valdymo pultu, kuris tuo pat metu yra ir programų gidas, planšetę paverčia funkcija „Peel“. „Galaxy Note 8.0“ įdiegta ir naujoji funkcija „TV Discovery“, leidžianti sparčiau bei patogiau rasti ir peržiūrėti vaizdo turinį.

Lietuvoje „Galaxy Note 8.0“ pasirodys balandžio mėnesio pabaigoje, preliminari jo kaina – 1730 Lt. Taigi, neblogas gaminys tiems, kas nesiekia ekrano raiškos rekordų, nebijo didelių telefonų ir nori patogumo bei funkcionalumo.

Paslauga „TV Discovery“. Deja, kol kas ne Lietuvai

Naujojoje planšetėje įdiegta paslauga „TV Discovery“ galės būti naudojama kompanijos mobiliuosiuose įrenginiuose, išmaniuosiuose televizoriuose arba keliuose įrenginiuose vienu metu.

Iš esmės - tai universali turinio paieškos programa, kuri atsižvelgdama į jūsų poreikius rekomenduos tinkamiausią turinį, leis norimų filmų, televizijos laidų ar užsakomųjų vaizdo įrašų ieškoti visuose populiariausiuose šaltiniuose.

Tai lyg universalus nuotolinio valdymo pultas, kuris ieškodamas turinio apjungia visus turimus multimedijos prietaisus – kabelinės ir palydovinės televizijos įrangą, namų stereofonines sistemas, DVD ir „Blu-Ray“ grotuvus ir kt. – viename, televizoriaus ekrane, todėl nebereikia kelių nuotolinio valdymo pultų, norint valdyti kelis turinį atkuriančius įrenginius.

„TV Discovery“ randa ir atkuria įvairių partnerių teikiamą turinį, priklausomai nuo vartotojo poreikių, – sakė Dr. Won-Pyo Hongas, Multimedijos sumanymų centro vadovas. – Paslauga taip pat turi asmeninių rekomendacijų technologiją, kuri atsižvelgia į vartotojo pomėgius. Kuo daugiau naudojatės paslauga, tuo tinkamesnes televizijos laidų, filmų ir kitų užsakomų pramogų rekomendacijas gausite.“

„TV Discovery“ automatiškai atrenka turinį iš „Acetrax“, „Wuaki“, „MovieMax“, „FilmIn“, „Chili“, „Pathe“ ir „SF Anytime“ tiekėjų. Vienintelė bėda – paslauga jau netrukus bus pristatyta JAV, Korėjoje bei 14 Europos šalių, tik sunkoka prisiminti, kada Lietuva buvo patekusi tarp pirmųjų keturiolikos…

„Samsung HomeSync“ – beveik kompiuteris, tik gerokai daugiau

Na gerai, tai visai ne kompiuteris, o ryšio ir multimedijos įrenginys. Tačiau, pripažinkime, daugelis mūsų savo kompiuterius tik tam ir naudojame – naršymui internete, žaidimams ir filmų žiūrėjimui.

„HomeSync“ suteiks vartotojui galimybę patogiai saugoti, dalintis vaizdo turiniu (filmais, muzikos kūriniais ir nuotraukomis), leis „Android“ operacinės sistemos žaidimų, filmų, televizijos programų ir kt. turinį stebėti dideliame televizoriaus ekrane. Beje, aukštos kokybės „Full HD“ 1080p vaizdą bus galima į televizorių transliuoti bevieliu ryšiu.

Interjero nedarkančiame stačiakampio formos įrenginyje sumontuotas 1,7 GHz dviejų branduolių procesorius, 1 GB DDR3 atmintinė bei 8 GB eMMC atmintis ir įdėtas talpus 1 TB kietasis diskas. Aišku, jis aprūpintas bevielio interneto jungtimi, „Bluetooth V 4.0“, įrengtos dvi „USB 3.0“ jungtys, HDMI išvestis ir optinė garso stiprintuvo jungtis.

„Home Sync“ įdiegta „Jelly Bean“ operacinės sistemos garso grotuvo funkcija, taip pat prieiga prie „Play Store“ ir kitų programėlių. Jis atkuria dauguma vaizdo formatų.

„HomeSync“ palaiko aštuonias skirtingas paskyras ir suteikia galimybę kiekvienam vartotojui šeimoje naudoti turinį iš skirtingų įrenginių ir dalintis juo su kitais šeimos nariais. Bylų kodavimas ir vartotojo ID bei slaptažodžio sukūrimas užtikrina, kad turinys vartotojo asmeninėje erdvėje išliks atskirtas nuo bendros šeimos erdvės, saugomos „HomeSync“.

Žodžiu, visi, kas prie televizorių laiko pajungę namų kompiuterį, drąsiai gali jį pakeisti šiuo įrenginiu – jis atliks visas reikiamas funkcijas, tik vartos kur kas mažiau energijos. Be to ir naudotis juo galės net maži vaikai.

Kol kas tiek, bet paroda tik prasidėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.