„Nokia“ pristatė pigiausią, bet ne bjauriausią išmanųjį telefoną „Lumia 520“

Barselonoje vykstančiame pasauliniame mobiliųjų technologijų kongrese „Nokia“ pristatė du naujus „Windows Phone 8“ modelius. Beje, abu atrodo itin patrauklūs – vidutinio brangumo „Nokia Lumia 720“ savo klasėje išsiskiria puikia kamera, o „Nokia Lumia 520“, atrodo, neturės lygiaverčių konkurentų mažos kainos segmente. Nors ir labai lėtai, tačiau apsisukimus didinanti „Nokia“, randa būdų, kaip įtikti visiems trokštantiems gero išmaniojo telefono. O vis dar nesusigundžiusiems išmanumu, pristatyti nauji „Nokia 105“ ir „Nokia 301“.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Feb 26, 2013, 11:46 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 1:34 AM

Nokia Lumia 520“ savo kainos lygmenyje neturės lygiaverčių konkurentų

„Nokia Lumia 520“ – mažiausios kainos telefonas su „Windows Phone 8“, kuris turi daugybę naujos kartos technologijų. Šis derinys yra mūsų kompanijos žinutė konkurentams: visuose kainų lygiuose mes galime pasiūlyti vartotojams geriausią išmanųjį telefoną“, – sakė „Nokia Smart Devices“ viceprezidentė Jo Harlow.

Sunku su ja nesutikti. Nors telefono plastikas neatrodo toks kokybiškas, kaip brangesnių modelių, jis vis tiek išsiskiria puikia surinkimo kokybe ir dizainu. Negana to – nedidelė 8 GB vidinė telefono atmintis „MicroSD“ kortele praplečiama iki 64 GB, o tokios galimybės pasigedome ir kur kas brangesniuose „Lumia“ modeliuose.

„Nokia Lumia 520“ korpuso dangteliai yra keičiami, juos galima pasirinkti penkių spalvų – geltonos, raudonos, žalsvai mėlynos, baltos ir juodos. 4 colių įstrižainės ekranas jautrus ir lietimui, ir paspaudimui. Telefone sumontuota 5 megapikselių kamera su automatinio fokusavimo funkcija, tačiau svarbiausia, kad jame įdiegtos kameros programėlės, kurias ligi šiol turėjo tik „Nokia Lumia“ serijos flagmanai.

„Cinemagraph“ programėle galima sukurti judančias nuotraukas ir jas išsiųsti elektroniniu paštu draugams arba, sukonvertavus iš GIF į vaizdo failą, patalpinti į „Facebook“ ar „Twitter“. „Smart Shoot“ programėlė leidžia sukurti tobulas grupines nuotraukas – telefonas užfiksuoja daug kadrų ir tuomet leidžia rinktis veidus tarp kadrų - taip sukuriant idealų vaizdelį, kurio kitaip nepavyktų išgauti. Ši programėlė netgi leidžia iš kadro ištrinti nepageidaujamus žmones. Kita programėlė – „Panorama“ – leidžia fotografuoti panoraminius kadrus, kai reikia apimti platų vaizdą.

„Nokia Lumia 520“ taip pat turi nemokamus „HERE“ žemėlapius (naujas „Nokia“ žemėlapių pavadinimas), kuriais vartotojai gali naudotis neprisijungę prie mobiliojo interneto, kas ypač praverčia keliaujant užsienyje. „HERE Drive“ ir „HERE Transit“ programos padės patogiai ir greitai pasiekti reikiamą kelionės vietą automobiliu ar viešuoju transportu.

„Nokia Lumia 520“ Lietuvoje turėtų pasirodyti dar iki birželio, o kaina prekybos vietose bus apie 650 litų. Labai gundantis gaminys.

„Nokia Lumia 720“ – aukščiausios klasės kamera už vidutinę kainą

„Nokia Lumia 720“savo kainos lygmenyje išsiskiria kameros galimybėmis: jame įdiegta „Carl Zeiss“ optika, o f1.9 diafragma leidžia padaryti ryškias ir aiškias nuotraukas net naktį. Beje, priekinė kamera irgi puiki – HD kokybės, 1,3 megapikselių raiškos ir apima platų kampą, tad idealiai tiks vaizdo skambučiams per „Skype“. Aišku, „HTC One“ turi geresnę, tačiau ir kaina ne to lygio.

„Nokia Lumia 720“ paveldėjo apdovanojimais įvertintą „Nokia“ monolitinį dizainą. 4,3 colių įstrižainės lietimui jautrus ekranas naudoja „Clear Black Display“ technologiją, tad vaizdas jame išlieka ryškus ir saulės atokaitoje, ir žvelgiant iš šono. Tiesa, patys tuo kol kas neįsitikinome, tad teks tikėti „Nokia“. Pasirinkus specialų korpuso dangtelį telefoną galima krauti bevieliu būdu.

Savaime suprantama ir „Nokia Lumia 720“ turi „HERE“ programų paketą. Beje, „HERE“ žemėlapiai taip pat turi „LiveSight“ papildytos realybės technologiją, kuri leidžia matyti ekrane realų aplinkos vaizdą su nuorodomis, kur kas yra.

Naujajame modelyje įdiegta NFC technologija leidžia sujungti prietaisus „Bluetooth“ ryšiu juos paprasčiausiai sulietus. „Nokia Lumia 720“ prekybos vietose Lietuvoje turėtų pasirodyti kartu su „Lumia 520“ ir kainuos apie 1 tūkst. 100 litų.

Klasika – „Nokia 105“ ir „Nokia 301“

Kongrese „Nokia“ pristatė naują mažiausios kainos mobilųjį telefoną „Nokia 105“ ir taupųjį „Nokia 301“ su gera kamera, kuris įgalina naudotis internetu ir el. paštu.

Tik 65 Lt kainuosiančiame „Nokia 105“ įrengtas ryškus spalvotas ekranas, aiškus telefono meniu ir tokios svarbios funkcijos kaip FM radijas, žadintuvas, „kalbantis“ laikrodis, apsaugota nuo dulkių ar vandens lašų klaviatūra bei žibintuvėlis. Pilnai įkrovus bateriją telefonas gali veikti iki 35 dienų, tad tiks ne tik senukams bei vaikams, bet ir netikėtumams pasiruošusiems laukinės gamtos mėgėjams.

Spalvingas ir elegantiško dizaino „Nokia 301“ turi 3,5G mobilųjį internetą ir „Nokia Xpress“ naršyklę, kuri siunčiamus duomenis suspaudžia 90 proc. ir taip leidžia sutaupyti išlaidų duomenų persiuntimo paslaugoms. 270 litų kainuosiantis „Nokia 301“ leidžia internete peržiūrinėti vaizdo įrašus ir turi gerą kamerą, kurią kuriant įkvėpimo semtasi iš „Nokia Lumia“ išmaniųjų telefonų.

„Nokia“ įgauna pagreitį. Šiandien pristatome naujus modelius, su kuriais išplečiame produktų ir paslaugų portfelį, kad jis atitiktų įvairių žmonių ir verslo organizacijų poreikius“, – sakė „Nokia“ prezidentas ir generalinis direktorius Stephen Elop.

Na, gal ir taip. Lieka išmokti į Lietuvą greičiau savo naujoves atgabenti, nes „Nokia Lumia 920“ jau pusmetį laukiame, o jos kaip nėra, taip nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: KAM komentarai apie bepiločių orlaivių ekosistemą Lietuvoje