Kavinėse prie rytinės kavos rasime ir „iPad“

Nuo šiol visi kavos mėgėjai šešiose kavinėse Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose galės naudotis čia įtaisytais planšetiniais kompiuteriais - juose galės skaityti naujienų portalus, žurnalus, naudotis kitomis naudingomis programėlėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

D. Kairys/ A. Lukošius

Feb 27, 2013, 12:21 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 11:34 PM

Kavinių tinklų savininkai pastebėjo, kad daugelis miestiečių vis dažniau tradicinius popierinius laikraščius išmaino į kelis papildomus ekranus – mobilųjį telefoną, planšetę, nešiojamąjį kompiuterį. Tad, jei anksčiau ant staliukų gulėjo popierinis laikraštis, kodėl dabar nepasiūlius „iPad“?

Į elektroninę erdvę pamažu persikraustė vienas JAV žiniasklaidos lyderių “Newsweek”, o ir Lietuvoje sparčiai daugėja kokybiško turinio elektroninių žurnalų bei portalų.

„Anksčiau visiems rytai asocijuodavosi su popieriniu laikraščiu, tačiau per pastaruosius penkerius metus šis įsivaizdavimas gerokai pasikeitė. Šios tendencijos labiausiai išryškėja būtent per skaitymo piką – prie rytinio kavos puodelio.

Kavos mėgėjai, radę laisvą pusvalandį, išsitraukia kompiuterius, planšetes arba mėgstamiausius portalus bei leidinius skaito mažyčiame telefono ekrane. Vis daugiau vietinių lankytojų ir užsieniečių į kavines užsuka kaip į informacijos centrus, kur gali gauti daugiau žinių apie miestą, vykstančius renginius“, – pasakoja „Vero Cafe“ tinklo direktorė Laima Vėželienė.  

Ekstravagantiškasis dizaineris ir jaunas tėtis Aleksandras Pogrebnojus tvirtina, kad rytinio kavos puodelio ir savo nešiojamojo kompiuterio į nieką neiškeistų: “Rytinis kavos puodelis ramybėje yra didžiausia prabanga. O kur daugiau galima ramiai pasėdėti ilgiau nei pusvalandį ir pabūti su savim? Vieni rytais dainuoja, kiti bėgioja, o aš geriu kavą, – juokauja A. Pogrebnojus, kurio stalą miesto kavinėse nuolat puošia keli išmanūs įrenginiai. – Dabar galiu visiems viešai apsiskelbti, kad esu modernus tėtis. Žinoma, nesu ir vien verslo pasaulyje gyvenantis oficialus klerkas, tačiau išėjęs iš namų be kompiuterio jaučiuosi kaip pamiršęs apsiauti batus.“

Taigi, jei mieste sutiksite basą A. Pogrebnojų, pasiųskite jį į artimiausią kavinę, kur įrengti „iPad“, ir žmogus pasijus kaip apsiavęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.