„Samsung“ laimėjo ten, kur „Apple“ nedalyvavo

„HTC One“ geriausias elektronikos gaminys, „Nexus 7“ - geriausias metų planšetinis kompiuteris, geriausias mobilusis buitinės elektronikos įrenginys - išmanusis fotoaparatas „Samsung Galaxy Camera“, o „Samsung“ antrą kartą iš eilės tapo metų gamintoju.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

2013-03-01 17:01, atnaujinta 2018-03-10 19:14

Pasaulio mobiliųjų technologijų kongrese MWC 2013 Barselonoje apdovanojimai išdalinti ne tik mobiliesiems įrenginiams ir jų gamintojams. „Best mGovernment“ įteiktas Moldovos vyriausybei, o programėlė „Parker“, kuri be vargo randa laisvą vietą jūsų automobiliui, buvo pripažinta geriausiu mobiliuoju sprendimu išmaniajam miestui.

HTC

Apie geriausiu parodoje pristatytu įrenginiu tapusį „HTC One“ jau rašėme, tad komisijos sprendimas nė kiek nenustebino.

Lieka sugniaužus kumščius tikėtis, kad šis telefonas bus dar ir kokybiškas bei išgelbės rimtų sunkumų patiriančią mažą kompaniją nuo bankroto. HTC jau prisipažino, kad tai bus vienintelis kompanijos gaminamas aukščiausios klasės telefonas.

„Samsung“ ir „Apple“

Tuo, kad „Samsung“ gaus bent porą apdovanojimų, neabejojo niekas. Tiesa, būti apdovanoti net penkis kartus, matyt, nesitikėjo net lipę į sceną kompanijos darbuotojai. Įtariama, kad ir „Apple“ nesitikėjo, jog liks be nieko.

Tiesa, „obuoliuko“ ženklu pažymėtų gaminių šiame kongrese niekada nebuvo, pirmojo sėkmingo išmaniojo telefono kūrėjai apsimetė, kad renginį ignoruoja, tačiau vis tiek būdavo nominuojami.

Praėjusiais metais „iPad 2“ nugalėjo planšetinių kompiuterių kategorijoje, o sėkmingai parinkusi būsimo pristatymo laiką, „Apple“ sugebėjo pasinaudoti renginiu, kuriame nė nedalyvavo, reklamai.

Šiais metais netikėtumų nebuvo. Antrus metus iš eilės „Samsung“ pripažinta metų gamintoja. „Galaxy S III“ paskelbtas geriausiu metų išmaniuoju telefonu (prieš metus juo tapo „Galaxy SII“). Taip mano ir per 40 mln. Žemės gyventojų, jau įsigijusių šį modelį.

Už savo sukurtą išmaniojo LTE tinklo sprendimą „Samsung“ gavo net du apdovanojimus – „Už geriausią infrastruktūrą“ bei „Už geriausią mobiliąją technologiją“.

Penktąjį apdovanojimą „Samsung“ pelnė keistas fotoaparato ir neskambinančio išmaniojo „Android“ telefono hibridas „Galaxy Camera“.

„Kol kiti fotoaparatų gamintojai sukišę galvas į smėlį ignoruoja išmaniųjų telefonų jiems keliamą pavojų, ši kompanija griebė jautį už abiejų ragų ir sukūrė naują produktą, suteikiantį buitiniams fotoaparatams naują gyvenimą“, – savo sprendimą komentavo komisija.

„Džiaugiamės, kad komisija įvertino „Samsung“ inovacijas įvairiose įrenginių kategorijose. Siekiame keisti viso pasaulio vartotojų požiūrį į mobiliųjų technologijų teikiamas galimybes, visose įrenginių kategorijose ir visose rinkose“, – sakė JK Shinas, „Samsung Electronics“ IT ir Mobiliųjų komunikacijų padalinio vadovas.

Google“ ir „Asus“

Geriausiu metų planšetiniu kompiuteriu išrinktas bendromis „Google“ ir „Asus“ pastangomis sukurtas „Nexus 7“. Puikus keturių branduolių „Nvidia Tegra 3“ procesorius, turintis ir mažiau galingą penktą branduolį, kuris padeda taupyti energiją, kai nereikia galios. 1280x800 raiškos ekranas (216 ppi taškų tankis), 340 g svoris ir 16 GB vidinė atmintis.

Gal ir nieko labai ypatingo, tačiau net Lietuvoje jis kainuoja tik 850 Lt, o amerikiečiai tokį gali nusipirkti už 199 dolerius! Kodėl Lietuvos parduotuvėse doleris vis dar kainuoja daugiau negu 4 litus, čia nenagrinėsime, o apdovanojimą įteikusi komisija „Nexus 7“ įvertino taip:

„Ši planšetė suteikė solidumo gaminių 7 colių įstrižainės ekranais kategorijai ir, puikiai suderinusi portatyvumą su produktyvumu, pateikė ją masėms. Puikus universalus daiktas.“

Nokia

Sunku pasakyti, ar „Nokia“, pastaruoju metu dedanti tiek pastangų, kad įsitvirtintų išmaniųjų telefonų rinkoje, tikrai šiuo apdovanojimu džiaugiasi. Tačiau apdovanojimas yra apdovanojimas, net jei ir gautas tik už geriausią žemos kainos telefoną.

Apdovanoję telefoną „Nokia Asha 305“ komisijos nariai jį įvertino taip: „Šis apdovanojimas primena apie tokio tipo įrenginių svarbą globalioje rinkoje. „Nokia Asha 305“, net spaudžiama pigių išmaniųjų telefonų, išlieka draugiškiausiu vartotojui įrenginiu, aprūpintu liečiamu ekranu ir palaikančiu dvi SIM korteles.“

„M-vyriausybę“ turi Moldova

Jau praėjusiais metais Moldova gavo apdovanojimą už geriausią debesų kompiuterijos projektą Centrinėje ir Rytų Europoje. Jis įteiktas už sėkmingai šalyje įdiegtą tarptautinę „Cloud Computing-Mcloud“ platformą.

O „MWC 2013“ Moldovos vadovai pelnė mobiliausios vyriausybės titulą. Apdovanojimas Moldovos e-vyriausybės centro direktorei Stelai Mocan buvo įteiktas už įdiegtą ir veikiantį mobiliojo parašo projektą m-parašas, kuriam šalies premjeras Vladas Filatas oficialiai davė startą dar 2012 m. rugsėjo 4 dieną.

Naudodamiesi m-parašu, piliečiai gali būdami bet kur pasirašyti dokumentus, pranešimus, teikti peticijas ar deklaracijas, valdiškoms bei privačioms institucijoms. Net būdami užsienyje gali naudotis paslaugomis, kurios anksčiau buvo prieinamos tik šalies teritorijoje.

Keista tik tai, kad tokio apdovanojimo niekada nepelnė Lietuva – giriamės, kad m-parašas čia veikia nuo 2007 m., mobiliojo tinklo skverbtis viena didžiausių pasaulyje, gal tuo parašu kažkas netgi naudojasi, o nelaimime nieko.

Geriausios mobiliosios aplikacijos

Už geriausią mobiliąją aplikaciją vartotojams, apdovanota „Facebook“. Nieko nuostabaus – galėtų būti ir blogiausia, vis tiek ja naudosis.

Geriausia mobiliąja aplikacija verslui tapo drambliuko galva pasipuošusi „Evernote“, kuri save taip ir pristato: „atsimink viską“.

Teisėjai bendrai geriausios mobiliosios aplikacijos titulą atidavė nemokamai navigacijos programėlei „Waze“, kuri leidžia vairuotojams patiems susidaryti žemėlapius ir kuri pati juos tobulina, sekdama vairuotojo įpročius. Be to, ši programėlė gauna ir rodo pačių vairuotojų siunčiamą informaciją, apie vairavimo sąlygas vienoje ar kitoje vietoje.

Inovatyviausios programėlės titulą gavo Honkongo kūrėjų programėlė, sukurta vasarą vykusiai „Coca cola“ reklaminei kampanija „Čok! Čok! Čok!“

Pavadinimui panaudoję populiarų Honkongo jaunimo žargoninį žodelį, kūrėjai sugebėjo paprastą televizijos reklamą paversti interaktyvia – norintieji galėjo savo telefonu „sugauti“ televizoriaus ekrane besisukantį butelio kamštelį ir laimėti įvairius prizus.

Na, o geriausią mobiliąją paslaugą „išmaniajam miestui“ pasiūlė „Streetline“. Realiu laiku atsinaujinanti programėlė „Parker“ parodo laisvas automobilių statymo vietas esančias netoli numatytos paskirties vietos.

Negana to, per ją galima susimokėti už automobilio stovėjimą, rasti informaciją apie netoliese esančius svarbius objektus, netgi rasti elektromobilių įkrovimo stoteles.

Visų pasibaigusios parodos komisijų išdalintų apdovanojimų čia neišvardinsime, tad, kam įdomu, galite žvilgtelėti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.