Paskutinį mirštančios mergaitės norą išpildyti padėjo internetas (video)

Devyniolikmetė Naujojo Džersio (JAV) gyventoja Marie Sowler sulaukė lemtingos diagnozės – 4 stadijos leukemija. Tėvo ir sesers kraujo čiulpų persodinimas nieko nepakeitė.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

May 10, 2013, 6:34 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:44 PM

Antras persodinimas irgi nepadėjo. Lieka tik įsivaizduoti, kokius jausmus išgyveno mergina, kurios pasaulis staiga susitraukė iki kelių jai likusių gyvenimo dienų. Ir nors tai jau nebepakeičiama, internetas padėjo išpildyti didžiausią merginos svajonę – suvedė ją su mylimos grupės „Sleeping With Sirens“ lyderiu Kellinu Quinnu.

M. Sowler sako, kad pasimatyti su dainininku buvo didžiausia jos gyvenimo svajonė. Nieko nesitikėdama ji apie tai papasakojo fondo „Friend Are By Your Side“ darbuotojams. Perukus chemoterapijos pacientams tiekiančio ir mirtina liga sergančių vaikų norus pildančio fondo darbuotojai ketvirtadienį į „Youtube“ įdėjo vaizdo klipą apie tai.

Tą pačią dieną informacija pateko į portalą „Reddit“, per valandą tapo populiariausia tema ir pakilo į patį portalo viršų. Tuoj pat portalo lankytojai ėmėsi veiksmų. 

Jau ketvirtadienio vakarą specialiai šiam įvykiui sukurta „Twitter“ paskyra per minutę sulaukė 800 žinučių. Tad visai netrukus pavyko pasiekti ir patį K. Quinną, kuris vėlai naktį atrašė: „Kaip mes galime suorganizuoti susitikimą?“

Didžiausia bėda, kad grupė kaip tik dabar išskrenda gastrolių į Europą. Kelionių maršrutai niekaip nekerta Naujojo Džersio. Rašantys žinutes žmonės ėmėsi spręsti problemą – vienas „Reddid“ lankytojas ėmėsi kurti fondą, kad galėtų nuskraidinti Marie į koncertą Europoje, net keli kiti apsiėmė savo automobiliu nuvežti K. Quinną nuo oro uosto iki merginos namų, jei tik grupė skris pro Niujorką.

Deja, galiausiai paaiškėjo, kad visa tai neįmanoma ir šiuo metu susitikti nepavyks. Tačiau ir vėl išgelbėjo internetas – prieš kelias valandas „Marie meet Kellin“ „Facebook“ paskyra (jau spėta sukurti ir aktyviai veikianti) oficialiai pranešė:

„Deja, susitikti jiems nepavyks. TAČIAU šią naktį Kellinas kalbėsis su Marie ir jos seserimi Michelle per „Skype“. Ačiū tiems 2000, kurie paspaudė „patinka“ ir visiems kitiems pagelbėjusiems. Be jūsų tai nebūtų įmanoma. Aš tokia laiminga, kad pasaulyje pilna nuostabių ir mylinčių žmonių, pasiryžusių padėti nepažįstamajai“.

Taigi, pasirodo, galima „Facebook“ daryti tikrus gerus darbus, o ne tik ginčytis ar įžeidinėti. Galima net portalų komentarus paversti didvyrišku nuotykiu, o ne pamazgų bala. Ir, tiesą sakant, tikiu, kad lietuviai pultų į pagalbą dar aktyviau negu amerikiečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.