Pagal knygą „Vilko valanda“ sukurtas lietuviškas kompiuterinis žaidimas kviečia pastūgauti

Žurnalisto ir rašytojo Andriaus Tapino fantastinė knyga „Vilko valanda“, pasakojanti apie alternatyvią Vilniaus istoriją, sulaukė pirmųjų bandymų praplėsti knygoje pavaizduotą pasaulį į kitas erdves.

Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

May 14, 2013, 6:36 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 6:37 PM

Lietuviškas kompiuterinis žaidimas „The Howler“ leidžia žaidėjui su oro balionu paskraidyti virš „Vilko valandoje“ vaizduojamo Vilniaus miesto.

Žaidimą galima valdyti ne tik liečiant ekraną ar pelyte, bet ir balsu. Garsesnis ūkimas, kaukimas ar kniaukimas vers balioną kilti, tyla – leistis. Tokie veiksmai reikalingi, vengiant kliūčių, ar gaudant palankias vėjo sroves, kurios nuneša oro balioną per žaidimo lygį.

Anot programuotojo Antano Marcelionio, tokį žaidimą jis norėjo sukurti jau seniai, o „Vilko valanda“ tapo puikia erdve fantazijai.

„A. Tapino knyga įvedė naują žanrą į šiuolaikinę lietuvių literatūrą. Tas laikotarpis, su jo vaizdiniais, labai patrauklus, kaip patrauklus ir Vilniaus miestas su savo praeitimi, išgalvotais ir neišgalvotais dalykais.

Mylėti Vilnių - tai nauja mada, norisi tikėtis, kad ilgalaikė. Noriu būti ne paprastu miesto vartotoju, bet dalyviu, kuris žiūri į miesto praeitį, kaip į savo šeimos istoriją“, - portalui lrytas.lt kalbėjo žaidimo autorius.

A. Marcelionis pripažino, kad valdymo balsu idėja nėra nauja – ją jau yra naudoję kiti žaidimų kūrėjai. Labiausiai autorius džiaugiasi „neeiline, nepralenkta grafika“. Žaidimo vaizdus piešė menininkė Renė Petrulienė.

Žaidimu „The Howler“ tik neseniai pradėta prekiauti, tad dar neaišku, ar šiam žaidimui, parduodamam už 3,99 euro, pavyks išpopuliarėti.

Tiems, kurie vis dėl to „užsikabins“, teks laukti antros A. Tapino knygos – gali būti, kad su ja pasirodys ir antras A. Marcelionio žaidimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.