Populiariausios mokamos mobiliųjų telefonų programėlės

Lietuvis, išleidęs krūvą pinigų pačiam telefonui, dažniausiai nedega noru mokėti dar ir tų kelių litų už programėles. Taigi, dauguma tautiečių linkę naudotis nemokamomis, kurių pilna „Google Play“ parduotuvėje „Android“ įrenginiams. Kiti „nulaužia“ savo „iPhone“ ne visai teisėta „Jailbreak“ programa arba į „Android“ įrenginį diegia ne visai saugias „Root“ privilegijas, siunčiasi neteisėtas mokamų programėlių kopijas ir panašiai. 

Sunkiausia tarp milijonų programėlių išsirinkti tas, kurios tau reikalingiausios. Šį kartą pateikiame tas, kurios populiariausios.
Sunkiausia tarp milijonų programėlių išsirinkti tas, kurios tau reikalingiausios. Šį kartą pateikiame tas, kurios populiariausios.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

May 14, 2013, 4:16 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:01 PM

Tačiau apie tokius, kurie išleidę tūkstančius taupo litą, čia nekalbėsime. Pristatome tas programėles, kurioms žmonės negaili smulkiųjų ir pamėginsime pagrįsti, kodėl.

Kiekvienas įsigijęs „iPhone“ lyg ir turėtų žinoti, kad už programėles teks mokėti kur kas dažniau ir daugiau negu „Android“ savininkams.

Tokia įvaizdžio, o gal ir funkcionalumo, tradicijos, kokybės kaina. Taigi, populiariausių mokamų programėlių šiems įrenginiams sąrašo viršūnėje dominuoja žaidimai (kas nėra keista), kurių dauguma „Google play“ parduotuvėje yra nemokami (kas nėra jau taip malonu).

1. „Piktieji paukščiukai“ („Angry Birds“). Tai, matyt, nieko nestebina – žaidimas seniai tapo mobiliųjų platformų legenda. Bent kartą iš svaidyklės į žalią kiaulę paukšteliu iššovė, matyt, daugiau negu pusė planetos gyventojų.

„Android“ telefonams siūloma nemokama, reklamos remiama šio žaidimo versija. Tačiau pastaruoju metu reklamos ekrane jau daugiau negu žaidimo, tad tikri gerbėjai gal ir susimokėtų tuos 2,5 lito, kiek programėlė kainuoja „iPhone“.

2. „Vaisių nindzė“ („Fruit Ninja“). Vaikučiai labai mėgsta kapoti krentančius arbūzus ir, kartais, pataikyti į krentančias bombas. Labai beprasmiška, todėl ir populiaru. Kaip ir daugelis mokamų populiarių žaidimų šis kainuoja 99 JAV centus - 2,5 Lt. 

„Android“ platformai siūloma ir nemokama, ir mokama žaidimo versijos. Už mokamą teks suploti 3,17 lito, o tai kiek daugiau negu kaina „iOS“.

3. „Triūbiuko šuolis“ („Doodle Jump“). Leidžiu tyčiotis iš pavadinimo vertimo kiek norite, bet man skamba gražiai. Vėlgi žinomas žaidimukas, kuriame kažkoks vabalas su dūda vietoje nosies ir reaktyviniu varikliu prie nugaros šokinėja vis aukščiau ir aukščiau, kol galiausiai padarote klaidą ir jis liuobiasi žemyn.

Kaip ir visos populiariausios programėlėsApp Store“ ši kainuoja 99 JAV centus. Kaip jau įprasta - „Android“ jį gaus nemokamai.

4. „Nukirpk virvę“ („Cut the Rope“). 350 lygių turintis žaidimas, kurį jau atsisiuntė 250 milijonų žmonių. Remdamiesi tam tikrais fizikos dėsniais turime teisingai atlikti veiksmą ir sušerti saldainiuką keistam, matyt, itin atspariam diabetui, varliagyviui.

Kainą jau žinote – tie patys 99 centai. „Android“ savininkai, vėlgi, gali džiaugtis nemokama versija su reklamomis, susimokėti tuos pačius 2,53 Lt ir atsikratyti reklamų, arba už 5,11 Lt įsigyti HD žaidimo versiją. Taigi, taigi, gerbiamieji „Galaxy S4“ savininkai – ekranas turi savo kainą.

5. Penktoje labiausiai atsisiunčiamų programėlių „App Store“ vietoje liko „Piktųjų paukščiukų sezonai“ („Angry Birds Seasons“). Nieko naujo, tas pats populiarumas už tą pačią kainą. Vėlgi, „Android“ savininkams tai nemokama.

6. „Ką yra“ („WhatsApp“). Dar kartą atleiskite už laisvoką pavadinimo vertimą, tačiau kaip gi dar pavadinti programėlę, kuri leidžia visiems ją turintiems draugams susirašinėti ir dalytis nuotraukomis? Beje, pagaliau - ne žaidimas.

„iPhone“ savininkai už šią programą moką tą patį „beveik dolerį“, „Android“ savininkai pirmus metus ja naudojasi nemokamai, o po to - kasmet po 99 JAV centus.

Verta pastebėti, kad „App Store“ ši programėlė gerokai populiaresnė, negu „Google Play“. O ir jos populiarumą suprasti kiek kebloka – tokios programėlės, kaip visų platformų telefonus apjungianti „Viber“, ar itin populiari tarp „Android“ savininkų „Line“ yra visiškai nemokamos, be to suteikia galimybę ne tik susirašinėti, bet ir skambinti draugams naudojantis tik interneto ryšiu.

Populiarioji „Skype“ irgi suteikia visas tas funkcijas, leisdama dar ir vaizdo skambučius. Vienintelis pastarosios trūkumas – „Android“ įrenginiuose ją paleidus itin sunku išjungti, tad „Skype“ įkyriai kabo užimdama atmintį ir trumpindama baterijos gyvenimo laiką.

Man labiausiai patinka „Viber“ dar ir dėl to, kad prisijungimo vardu joje tampa telefono numeris, tad programėlė automatiškai rodo, kas iš knygelėje įrašytų draugų ja jau naudojasi.

7. „Camera+“. Vertimo lyg ir nereikia – septintoji pagal populiarumą mokama programa „iOS“ įrenginiams tiesiog suteikia daugiau galimybių fotografuojant. Kaina – vėlgi tie patys 99 JAV centai.

„Android“ įrenginiams analogo nėra, tačiau pilna nemokamų arba gerokai daugiau kainuojančių fotografavimo programėlių: „Paper camera“, „Vignette“, „Camera Zoom FX“.

Pats labiau mėgstu fotografuoti originalia programa, o po to nuotraukas apdoroti „Pixlr-o-matic“ ar „PicsArt“. Abi „Google Play“ parduotuvėje nemokamos.

Vertas paminėjimo

Kadangi toliau dešimtuke vėl žaidimai, kuriuos minėti jau pabodo, išskirsiu vieną legendinį, milžinišku greičiu pinigus semiantį, nors kol kas tik 23 populiarumo vietoje esantį žaidimą „Minecraft“.

Matyt pasiryžę viso pasaulio jaunimą paversti architektais, pasaulį matančiais dideliais kubais, jo kūrėjai išties skųstis neturėtų. Nors daugelis žaidėjų labiau mėgsta įprastą kompiuterinę šio keistos socialinio-architektūrinio-kvadratuoto žaidimo versiją, mobiliosios „Minecraft: pocket edition“ atsisiuntimai jau siekia apie 5 milijonus.

Nedaug? Jei būtų nemokama - būtų nedaug. Tačiau šį sykį pigiai prasisukti niekam nepavyks: žaidimas „Apple“ įrenginiams kainuoja 6,99 dolerio, o „Android“ – 15,81 Lt. Kaip už žaisliuką, tai tikrai nemažai. 

Iki kito pokalbio apie programėles. Juk ten toli gražu ne tik žaidimai!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.