„Samsung Galaxy S4 Active“ – išmaniems ir aktyviems

Pajutusi begalinį pirkėjų susidomėjimą „Samsung Electronics“ toliau plečia „Galaxy S4“ serijos įrenginių gamą. Pristatytas aplinkos poveikiui atsparus išmanusis telefonas „Samsung Galaxy S4 Active“. Ligi šiol savo telefonų atsparumą vandeniui, dūžiams ir dulkėms labiausiai akcentavusi „Sony“ turėtų sunerimti. „Galaxy S4 Active“ gali iki 30 minučių išbūti iki 1 metro gylyje po vandeniu. Negana to, po vandeniu gali net fotografuoti. Į korpusą neprasiskverbs nė mažiausia dulkė, įrengta atspari vandeniui ausinių jungtis leidžia jomis naudotis įvairiausiomis aplinkos sąlygomis, o pritaikyta „Glove Touch“ technologija – valdyti telefoną nenusiėmus pirštinių. Tiesa, šio telefono ekranas nėra AMOLED, o kameros raiška „tik“ 8 megapikseliai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 5, 2013, 2:35 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 9:19 PM

„Galaxy S4 Active“ – naujausias „Galaxy“ serijos išmanusis telefonas, specialiai sukurtas aktyviems naudotojams, kurie daug laiko praleidžia lauke, – pristatė gaminį „Samsung Electronics“ IT ir mobiliųjų komunikacijų padalinio vadovas, JK Shinas. – Telefone įdiegtos pažangiosios „Galaxy S4“ funkcijos, patobulinta korpuso konstrukcija su apsaugos elementais.“

Taigi, palyginkime šį telefoną su galinguoju „Galaxy S4“.

Kas naujo

„Galaxy S4 Active“ įdiegta apsaugos nuo dulkių ir vandens sistema (IP67*). Dėl sandarios telefono konstrukcijos fotografuoti galima ir po vandeniu, kitaip nei su ankstesniaisiais išmaniaisiais telefonais.

Pritaikyta unikali „S4 Galaxy Active“ kamerų sistema turi „Aqua Mode“ režimą, kuris naudojamas pagerinti po vandeniu fiksuojamų nuotraukų bei vaizdo įrašų kokybę ir raišką. Telefono korpuso šone įrengtas garso nustatymo mygtukas taip pat gali būti naudojamas fotoaparatui valdyti. Be to, ilgiau nuspaudus šį mygtuką, įjungiama galinga LED lempa.

Priklausomai nuo rinkos, „Galaxy S4 Active“ bus galima įsigyti su trijų spalvų korpusu: pilkos, mėlynos ir ryškiai oranžinės.

Kas taip pat

„Galaxy S4 Active“ turi 1,9 GHZ keturių branduolių procesorių, 2 GB sparčiąją ir 16 GB vidinę atmintį, kuri micro SD kortelės pagalba praplečiama iki 64 GB.

5 colių įstrižainės „Full HD“ ekrano taškų tankis 443 PPI. Pritaikius technologiją „Glove Touch“, telefoną galima valdyti ir mūvint pirštines. Jame įrengta standartinė 2600 mAh baterija.

Be abejo, „Samsung“ čia įdiegė visas įprasta išmaniąsias funkcijas. „S Travel“ sistema naudotojui suteikia kelionėje reikalingą informaciją. „S Translator“ į vieną iš pasirinktų kalbų sparčiai verčia elektroninius laiškus, tekstines žinutes.

Fotografuojant galima rinktis įvairiausius režimus – „Drama Shot“ vienoje nuotraukoje užfiksuoja seriją kadrų, „Sound & Shot“ kartu su nuotrauka išsaugo ir garsą. Naudojant „Story Album“, fiksuojamos nuotraukos automatiškai grupuojamos ir išsaugomos, atsižvelgiant į laiko juostą bei geografinę informaciją

Keitimąsi duomenimis palengvina funkcija „Group Play“, leidžianti dalintis muzika, nuotraukomis, dokumentais bei žaidimais į vieną tinklą sujungtiems įrenginiams: „Galaxy S4“, „Galaxy S4 mini“, „Galaxy Mega 6.3“ bei „Galaxy Mega 5.8“.

„Samsung Smart Pause“ suteikia galimybę telefoną valdyti akimis. „Air View“ leidžia peržiūrėti elektroninio laiško turinį pirštus judinant virš ekrano. Naudojant „Air Gesture“, rankos mostu galima keisti muzikos įrašą, naršyti interneto puslapyje arba atsiliepti į skambutį. „S Health“ sistema padeda stebėti sveikatos būseną ir savijautą.

„Samsung Hub“ suteikia prieiga prie muzikos ir vaizdo įrašų, knygų, žaidimų ir kt.

„Samsung WatchON“ IR nuotolinio valdymo sistemą, telefonu taip pat galima valdyti televizorių, TV imtuvą arba DVD grotuvą. Taip pat ši sistema suteikia prieigą prie įvairaus turinio, pavyzdžiui, „Live TV“, kabelinės televizijos bei užsakomųjų vaizdo įrašų.

„ChatON“ sistema leidžia bendrauti su grupe žmonių ir patogiai keistis vaizdo ir garso įrašais, ranka kurtais piešiniais, brėžiniais ir kt. Naudojant „Samsung Link“ taip pat galima turinį siųsti į kitus skaitmeninius „Samsung“ įrenginius.

Be jokios abejonės telefone įrengta navigacijos sistema, bevielis internetas, „Bluetooth 4.0“, USB, NFC jungtys. Jame sukasi „Android 4.2.2“ operacinė sistema. Šis telefonas veikia LTE Cat3, HSPA+ 42/5.76Mbps, EDGE/ „GPRS Class 12“ tinkluose.

Kas prasčiau

Ekrano raiška ir dydis išliko tokie patys, jo jautrumas lietimui net padidėjo, tačiau tai yra TFT skystųjų kristalų (LCD) ekranas. „Galaxy s4“ įrengtas Super AMOLED ryškesnis ir akivaizdžiai brangesnis, tačiau kuris rodo geriau, tai jau skonio reikalas.

Telefono galinė kamera yra 8 mln. taškų. Tai mažiau negu „Galaxy S4“ įrengta 13 MPG kamera. Vėlgi, daug kas vis dar naudojasi fotoaparatais turinčiais mažiau taškų ir nesiskundžia, tad tai irgi nėra tiek svarbu. Kur kas svarbiau fotografuojančiam po vandeniu telefonui būtų kameros šviesumas (kuo „Galaxy S4“ pasigirti negali), tačiau apie tai duomenų nepateikiama.

Taigi, beveik visais parametrais šis telefonas analogiškas „Galaxy S4“. Didžiausias skirtumas – dydis ir svoris. Už atsparumą tenka kai kuo sumokėti.

„Galaxy S4 Active“ sveria 151 g – 18 g daugiau negu „Galaxy S4“. Jis 3 mm aukštesnis, 1,5 mm platesnis ir net 1,2 mm storesnis už „neaktyvujį“ brolį. Taigi, jei „Galaxy s4“ į kišenę tilpo sunkiai, šį įgrūsti bus dar sudėtingiau. Kita vertus, verkti dėl to, kad iškrito iš kišenės teks irgi rečiau.

Telefono išvaizda irgi šiek tiek nukentėjo. Iš esmės jis atrodo taip, lyg originalus „Galaxy S4“, tik apaugęs plonu raumenukų sluoksniu. Taigi, nebe manekenė, o toks sportiškas darbininkas. Arba ne sportinis automobilis, o prabangus visureigis.

Kol kas vasarą Europos pardavėjus pasieksiančio telefono kaina nepranešama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: svečiuose – L. Mažylis, Ž. Pinskuvienė ir V. P. Andriukaitis