Lietuviai emigrantai sukūrė išplėstinės realybės programėlę Roskildės roko festivaliui

Klaidinga manyti, kad danai apie imigrantus iš Lietuvos žino tik iš policijos suvestinių, ten įsikūrę tautiečiai kartais tuos pačius danus stebina savo darbo kokybe.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 20, 2013, 1:58 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:18 AM

Lietuvių programuotojų Kosto Rutkausko ir Maksimo Sorokino Danijoje įkurtas startuolis „CodeUnited“ išleido išplėstinės realybės (augmented reality) programėlę „Android“ telefonams, skirtą artėjančiam festivaliui „Roskilde 2013“. Dabar lankytojai tiesiog kreipdami telefoną į vieną ar kitą pusę, ekrane matys visą reikiamą informaciją ir pageidaujamų paslaugų buvimo vietas. Tai pirmas tokio tipo sprendimas nuo 1971 m. rengiamo vieno roko festivalio istorijoje.

Bendradarbiaudami su festivalio organizatoriais, „CodeUnited“ programuotojai skaitmenizavo visas renginio teritorijoje esančias lankytojams aktualias vietas ir jų GPS duomenis: barus, užkandines/restoranus, kavines, dušų kabinas, interneto zonas, kempingus ir t.t.

Programėlė išplėstinės realybės principu visas šias lokacijas rodo kaip virtualius objektus telefono ekrane. Lankytojui nebereikia bandyti susigaudyti perkrautame žemėlapyje. Įsijungęs „Roskilde 2013“ programėlę artimiausią užkandinę ir kelią iki jos jis interaktyviai realiu laiku matys telefono ekrane tarp tikrų objektų bei žmonių.

Ji taip pat geba atpažinti visas septynias festivalio scenas. Vartotojui atsukus telefoną į kurią nors iš jų ekrane pasirodys informacija apie šiuo metu grojančią grupę, grojimo tvarkaraštis, taip pat – „Twitter “ pokalbių paskyra, kur dalyvauti gali visi, kas pasiųs žinutę su scenos žyme (hashtag).

Programėlė taip pat gali parodyti visų festivalyje grojančių atlikėjų aprašymus anglų ir danų kalbomis. Be to, organizatoriai skatins atlikėjus užkulisiuose daryti „Instagram“ nuotraukas, kurias bus galima peržiūrėti tiesiog iš programėlėje.

Nuotraukas su žymėm galės publikuoti visi festivalio lankytojai. Be to, jie galės dalyvauti įvairiuose konkursuose (pvz „Kas vyksta mano palapinėje“, arba „Festivalio virtuvė“), o programėlė „Roskilde 2013“ jas rodys būtent ten, kur jos ir nufotografuotos.

Dar viena patogi programėlės funkcija – „Mano vietos“. Vartotojas gali išsisaugoti konkrečią lokaciją su tam tikru pavadinimu, pvz. „mano palapinė“. Kitaip nei tradicinės aplikacijos, kurios vėliau tokį tašką rodo žemėlapyje, lietuvių programėlė, vėlgi, ją atvaizduoja išplėstinės realybės principu, tad susiorientuoti itin paprasta. Tai itin aktualu pasiklydus painiuose festivalio kempinguose.

Taigi, jei jau turite bilietą į birželio 29 - liepos 7 dienomis vyksiantį vieną didžiausių Europos festivalių, šią aplikacija atsisiųsite nemokamai iš „Google Play“ parduotuvės. Įdiegta programėlė jau vidinėje duomenų bazėje turi įrašytus visus svarbiausius festivalio taškus, tad ja naudotis galima ir be interneto ryšio.

Tiesa, norint dalyvauti konkursuose, žiūrinėti nuotraukas, rašyti žinutes, interneto, aišku, prireiks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.