Internetinės paieškos sistemų pradininkė „AltaVista“ mirė

Jei šiandien dėl kažkokios priežasties nuspręstumėte įsijungti ne „Google“, bet „AltaVista“ paieškos sistemą adresu www.altavista.com, jus peradresuotų į „Yahoo!“ paiešką. JAV interneto bendrovė nusprendė nuo liepos 8 dienos nebeteikti šios interneto močiutės paslaugų.

Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Savickas

2013-07-08 16:49, atnaujinta 2018-03-04 20:02

„AltaVista“ nebuvo pirmoji paieškos sistema internete. Tačiau ji sukūrė įspūdį, kad tikrai kažko ieško, o ne surašo atsitiktinį nuorodų sąrašą kompiuterio monitoriuje. Žinoma, 1995 m. įkurtą „AltaVistą“ vėliau pavijo ir greitai aplenkė 1998 m. įkurta „Google“, tačiau savo laiku ji buvo populiariausia.

„AltaVista“ ir „Google“ kova yra puikus internetinio verslo ir konkurencijos jame pavyzdys, kur visos alternatyvos yra tik vieno paspaudimo atstumu. Klientas bet kur ir bet kada gali pasirinkti jam labiausiai patinkanti produktą.

Iš tikro, „AltaVistos“ pirminė paskirtis net nebuvo paieška. Ją užsakiusi „Digital Equipment Corporation“ tiesiog norėjo pademonstruoti savo naujų procesorių galingumą, aišku, „AltaVista“ šį tikslą pasiekė ir netgi viršijo.

Vėliau „AltaVista“ aplankė ne vienerias rankas, kol galų gale atsidūrė „Yahoo!“ kišenėje. Šioji nerado jai tinkamos paskirties, o vadovauti pradėjus Marissai Mayer „AltaVista“, kartu su „RSS Alert“, „Neighbours“ bei „FoxyTunes“ paslaugomis nukeliavo į šiukšlių dėžę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.