„Nokia“ pardavimai prastesni nei buvo prognozuota

„Nokia“ antrąjį šių metų ketvirtį pardavė mažiau savo produkcijos, nes bendrovė patiria sunkumų mėgindama atsikovoti rinkos dalį, kurią prarado dėl konkurentų „Samsung“ ir „Apple“. Apie tai praneša „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 18, 2013, 4:10 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:38 PM

Įmonė antrąjį ketvirtį pardavė 7,4 mln. „Nokia Lumia“ išmaniųjų telefonų, t.y. 32 proc. daugiau nei pirmą šių metų ketvirtį. Visgi rinkų analitikai tikėjosi, kad bus parduoti 8,1 mln. vienetų.

Aiškėja, kad generalinio direktoriaus Styveno Elopo (Stephen Elop) drąsus pasirinkimas 2011 metais įsigyti „Microsoft Corp“ nepatikrintą „Windows Phone“ programinę įrangą buvo teisingas.

Įprastų mobiliųjų telefonų pardavimai, kurie vis dar sudaro daugiau kaip pusę „Nokia“ pajamų, taip pat buvo silpnesni nei tikėtasi. Tokių telefonų buvo parduota 53,7 mln. vienetų, t.y. gerokai mažiau nei vidutiniškai prognozavo rinkos analitikai - 56,2 mln. Toks krytis rodo, kad klientai dažniau rinkosi varžovų telefonus ar išmaniuosius, nei to tikėjosi ekspertai.

Įmonės akcijos po pateiktos ataskaitos smuktelėjo 5 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.