TEO atrištos rankos - neliks bendrovei taikytų kainodaros apribojimų

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) konstatavo, kad fiksuotojo ryšio skambučių rinkose konkurencija yra efektyvi. Šiuo pagrindu bendrovei TEO panaikinti tam tikri fiksuotojo ryšio kainodaros apribojimai, kainų kontrolės ir sąnaudų apskaitos reikalavimai, taip pat apskaitos atskyrimo įpareigojimas pagal RRT nustatytas taisykles, rašoma bendrovės pranešime spaudai.

Anksčiau bendrovė TEO negalėjo laisvai reguliuoti savo kainodaros.<br>J. Stacevičius
Anksčiau bendrovė TEO negalėjo laisvai reguliuoti savo kainodaros.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 22, 2013, 5:47 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 8:09 PM

RTT įpareigojimai ir su tuo susiję reikalavimai TEO teikiant fiksuotojo ryšio nacionalinių ir tarptautinių skambučių paslaugas gyventojams bei verslui neteks galios nuo 2014 metų sausio 1 dienos.

Sprendimą RRT priėmė atlikusi fiksuotojo telefono ryšio paslaugų rinkų tyrimą ir nustačiusi, kad rinkose nacionalinių skambučių vartotojams bei paslaugų gavėjams ir tarptautinių skambučių vartotojams bei paslaugų gavėjams egzistuoja efektyvi konkurencija.

„Tai reiškia, kad TEO galės lanksčiau nustatyti kainas gyventojams ir verslui. Sumažėjus administravimo reikalavimams galėsime greičiau reaguoti į rinkos sąlygas ir pateikti patrauklesnių pasiūlymų vartotojams,“ – pranešime spaudai cituojamas TEO paslaugų plėtros ir rinkodaros tarnybos vadovas Nerijus Ivanauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.