Įdomiausi lietuvių sukurti žaidimai išmaniesiems įrenginiams

Nors kartais atrodo, kad kalbėdami apie mobiliuosius išmanius įrenginius žodžio „žaidimai“ bijome lyg maro, karo ir piktos anytos kartu sudėjus, pripažinkime – bent kartais žaidžiame visi. Juolab, kad ir žaidimas žaidimui nelygus, ne visi moko šaudyti praeivius ar taškyti zombių smegenis. Atvirkščiai – daugelis gerina įvairius įgūdžius, verčia pasimokyti, gilina žinias, atveria talentus, kurių nė neįtarei turįs. Be to, suomiai juk taip didžiuojasi piktaisiais paukščiukais, tad kodėl to negalime daryti ir mes? Taigi, pristatome įdomiausius, mūsų galva, lietuvių sukurtus žaidimus įvairiausioms išmaniosioms platformoms.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

2013-10-10 16:28, atnaujinta 2018-02-21 07:03

The Howler“

Išskirtinio susidomėjimo pasaulyje sulaukęs Antano Marcelionio žaidimas „apple.com/us/app/the-howler/id621401129?ls=1&mt=8"="">apple.com/us/app/the-howler/id621401129?ls=1&mt=8"" target="_blank">iOS“ ir „Android“ įrenginiams, bei PC ir Mac kompiuteriams, sukurtas pagal fantastinę A.Tapino knygą „Vilko valanda“. Deja, jis ne tik kainuoja per 3 dolerius, bet „Android“ savininkai Lietuvoje šio žaidimo legaliai įsigyti negali – jis platinamas tik „Amazon“ aplikacijų parduotuvėje, kuri neplatina žaidimų Lietuvoje.

Laisvas Vilniaus miestas, 1905 m. Alchemikai ir mechanikai čia kuria neįtikėtinas mašinas, po miestą važinėja garo automobiliai, dangų raižo oro balionai ir dirižabliai. Taigi, šis žaidimas yra gana retai sutinkamo stimpanko technologinės fantastikos žanro.

Visi apžvalgininkai kaip vienas giria išskirtinį žaidimo grafinį sprendimą, pripažindami, kad tai jau menas – visi vaizdai piešti rankomis ant popieriaus.

Veiksmo ir nuotykių žaidime reikia įveikti 16 unikalių misijų, kur teks spręsti sudėtingus galvosūkius ir demonstruoti strateginį mąstymą.

Tačiau daugiausia kalbama apie unikalų jo valdymą – kontroliuoti veiksmą galima ne tik tradiciškai liečiant ekraną, bet ir balsu. Garsiau baubdami priversite balioną kilti aukštyn, tylint jis leisis, o šūktelėdami numesite bombą arba krovinį.

Taigi, nors daugelis lietuvių šį žaidimą galės žaisti tiki kompiuteriuose, sunku net įsivaizduoti geresnę reklamą Vilniui. „Youtube“ vien tajų kalba žaidimo pristatymą peržiūrėjo per 200 tūkst. žmonių, angliškai – 2,3 mln., o tai gerokai daugiau, negu iššvaistyti kultūros sostinės pinigai sutraukė į Vilnių svečių.

Šaškės

Jų pristatinėti nereikia – tai pakankamai garsus loginis stalo žaidimas, netgi virtęs sportu. Lietuviai pasauliui pasiūlė populiariausią pas mus rusiškų šaškių versiją „Android“ įrenginiams.

Dabar, kad lavintum savo loginį ir strateginį mąstymą stumdant languotoje lentoje apvalias šaškes, nebereikia nei lentos, nei kelionėje vis nuo jos krentančių figūrėlių – pakanka planšetinio kompiuterio ar išmaniojo telefono.

Ką ten – nereikia nė partnerio. Kūrėjai siūlo žaisti ir dviese, tačiau galima oponentu pasirinkti savo įrenginį. Suklydę galite atšaukti savo ėjimą, ekrane lenta atrodo kaip medinė, o priešininku pasirinkus kompiuterį, jis elgiasi nenuspėjamai, lyg žmogus.

Profesionalai, aišku, pasakys, kad net pasirinkus sunkiausią lygį laimėti kiek per lengva, tačiau mėgėjai ir pradedantieji bent jau kartais galės pasidžiaugti pergalėmis.

Draw Mania

Šio žaidimo lietuvių kalba nėra ir skirtas šis daugybę tarptautinių apdovanojimų gavęs piešiamų mįslių žaidimukas ne Lietuvos rinkai. Tiesiog jį sukūrė Vilniuje įsikūrusi programuotojų kompanija „On5“.

Anksčiau vadinęsis „Charadium“, dabar pervadintas „Draw Mania“, „iPhone“ „iPad“, „Android“ ir „BlackBerry“ įrenginiams skirtas žaidimas, labai smagus ir paprastas.

Jūs gaunate žodį ir turite jį nupiešti taip, kad kiti žaidėjai atspėtų, koks tai buvo žodis. Įtraukiantį ir linksmą žaidimą anglų, rusų, ukrainiečių, vokiečių, ispanų, italų, portugalų ar olandų kalbomis galite žaisti internetu su žmonėmis visame pasaulyje ar šeimos rate.

O kai nežaisite, turėtumėte pasidomėti ir kitais nuostabiais šios kompanijos kūriniais: „iOS“ sistemai skirtais „Spice Bandits“ ir „Indie Pixel“.

Bei bendradarbiaujant su Andriumi Urbonavičiumi sukurtu „Tiny Story“. Šis mielas, labai ramus ir saulėtas žaidimas pasakoja apie didelę mažų vabaliukų meilę. „Android“ bei „iOS“ sistemoms skirtame žaidime reikės gyvenant vabaliukų pasaulyje spręsti užduotis.

Kol kas siūlomas tik vienas nemokamas lygis, tačiau kūrėjai žada ateityje pateikti jų daugiau.

Ponas žodis

Privalome paminėti ir „Login 2013“ apdovanojimą už geriausią žaidimą mobiliesiems įrenginiams gavusį lietuvių kūrinį. Tik „iOS“ įrenginiams skirtas „Ponas žodis“ iš esmės yra tiesiog stalo žaidimas perkeltas į telefoną.

Žaidėjai pasiskirsto į komandas po du ir vienas komandos narys per duotą laiką kitam turi paaiškinti kuo daugiau žodžių, nenaudodamas tos pačios ar panašios žodžio šaknies.

Trumpai tariant, tai „Alias“ tik be visų popierių ir dėžių. Žaisdami naudositės virtualiomis kortelėmis, tiksliu laikmačiu bei neklysdami matysite bendrus rezultatus. „App Store“ nurodyta, kad žaidimas yra anglų kalba, tačiau pavyzdžiai pateikiami lietuviškai, tad, matyt, galima žaisti ir taip, ir taip.

Beje, žaidimą sukūrusią kompaniją „Lemon Lab“ turėtų žinoti tie, kas naudojasi „Coffe Inn“, „Akropolis“, „Lunchbox“ ir kitomis populiariomis kasdienėmis programėlėmis.

ePROTAI

„Pub quiz“ tipo viktorinų ir protų kovų programėlė „Android“ išmaniesiems įrenginiams jau spėjo išpopuliarėti tarp protų kovų entuziastų.

Kūrėjai teigia, kad šis žaidimas skirtas imliai, azartiškai, žinių ir naujovių ištroškusiai bendruomenei. Programėlės pagalba galima pasitikrinti ir pagilinti savo žinias, ar tiesiog sužinoti daug įdomių dalykų bei faktų. Žodžiu, ne tik intelektualiai ir smagiai praleisi laisvalaikį, bet ir pasiruoši baruose vykstančioms protų kovoms.

Sistema sukurta labai intuityviai, todėl žaisti paprasta ir jau po poros turų jausies kaip žuvis vandenyje. Beje, dizaine dominuojanti mėlyna spalva irgi tam netrukdys.

Programėlės klausimų bazė nuolat atnaujinama, tad belieka įsidiegus programėlę savo išmanųjį įrenginį pora kartų per mėnesį prijungti prie interneto ir atsisiųsti naujų klausimų.

Kviz!“

Intelektuali viktorina, kurios programėlė siūloma „Android“ ir „Windows 8“ platformoms.

Daugiau negu 1400 klausimų iš įvairiausių gyvenimo sričių išminčiams leis pasitikrinti savo žinias, o visiems mums pažadins žinių troškulį. Dviejų moksleivių, pasivadinusių visažiniais sukurtą testą jau parsisiuntė apie 70 tūkst.žmonių, kurie mėgino atsakyti į 150 tūkst. klausimų.

Taisyklės paprastos – per 10 žaidimo minučių teks įveikti 27 iššūkius. Klausimai suskirstyti į 6 sudėtingumo lygius: 1 lygis – 2 klausimai po 10 taškų, antras – 3 klausimai po 20 taškų ir t.t. Tiesa, pakanka kartą atsakyti neteisingai ir žaidimas baigtas – pradėk iš naujo.

Kaip kokiame „Šeši nuliai – milijonas“, žaidėjas turi teisę į tris pagalbas. Žodžiu, bandyk laimę ir siek rekordo – žaidimas nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.