„HTC One Max“ – geriausias pasaulio telefonas „maksimalizavosi“

„HTC One“ gal ir netapo „HTC“ bilietu į turtingą ateitį, kompanija toliau išgyvena sunkius laikus, tačiau absoliuti dauguma pasaulio išmaniųjų telefonų testuotojų jau gerą pusmetį šį telefoną vadina „geriausiu pasaulyje“. Ir ne šiaip – jis fantastiškai greitas, fantastiškai gražus, „HTC Sense“ žavi savo funkcionalumu, o laikydamas jį rankoje, jautiesi lyg spaustum meno kūrinį. Tačiau kažkam to matyt buvo maža, todėl „HTC“ pristatė didesnįjį „HTC One“ brolį. Jo ekranas išaugo iki 5,9 colio įstrižainės, o toks pats nuostabus aliuminio korpusas slepia ir tokias naujoves, kaip pirštų atspaudų skaitiklį bei galimybę išplėsti vidinę atmintį „microSD“ kortele.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Oct 14, 2013, 4:54 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:37 AM

O vis dėlto, dydis – svarbu!

Taigi, gigantiškų ir gracingų telefonų gerbėjai gavo dar vieną galvos skausmą – jei anksčiau viskas buvo aišku, imi „Galaxy Note“ ir džiaugiesi – dabar pasirinkimas jau beveik viršija lūkesčius.

Tiesa, kai kurie modeliai, tokie kaip „Samsung Galaxy Mega“ su 6,3 colio įstrižainės ekranu, ar nepaskandinamas „Sony Xperia Z Ultra“ su visiškai neaprėpiamu 6,4 colio įstrižainės ekranu, jau pradeda kelti baimę ne tik kelnių kišenėms, bet ir didžiausių delnų savininkams.

Tačiau jei kalbėsime apie telefonus padidintais ekranais (telšetes), kurių savininkai nenori pirkti prie jų karučio, matyt idealu būtų pasiekus 6 colių įstrižainę susivaldyti. Tačiau tai asmeninė nuomonė. Kaip ir „HTC One Max“ patrauklumas – prastas regėjimas verčia trokšti būtent tokio dydžio ekrano, o tai, kas iš to regėjimo liko, verčia geisti tokio dizaino.

Ką siūlo „HTC One Max“

Tačiau jei jau pasiryžtame už gana didelį ir ne patį lengviausią (217 g) telefoną suploti 2400 litų (tokia numatoma kaina Lietuvoje), matyt reikia žinoti, ką už tai gausime.

„Galaxy Note 3“ rašiklio, beje, nebus. Nebus ir stulbinančio, naujo, neįtikėtinai pagreitinto procesoriaus – gamintojai nusprendė „HTC One Max“ modelyje palikti puikiai „HTC One“ užsirekomendavusį 1,7 GHz keturių branduolių „Snapdragon 600“ procesorių su 2 GB RAM atminties.

Nelabai modernu, tačiau pasirinkimas teisingas – greičio visiškai pakanka, užtat kaina išlieka proto ribose. Šiaip ar taip, o už nuostabų aliuminį korpusą, „HTC Sense 5.5“ ekrano užsklandos funkcionalumą, gerai užsirekomendavusią „UltraPixel“ kamerą ir priekinę kamerą su 88 laipsnių apžvalgos kampu, du garsiakalbius, kurių garso atkūrimo kokybės neaplenkė joks kitas telefonas ir netgi pirštų atspaudų skaitiklį, mokėsime net mažiau, negu už plastmasinį „Galaxy Note 3“.

„HTC One Max“ turi ir visas kitas pirmtako išbandytas funkcijas – „HTC BlinkFeed“, „HTZ Zoe“, „HTC BookSound“.

Beje, „HTC Blinkfeed“ paslauga, kuri leidžia integruoti socialinės ir kitos žiniasklaidos šaltinius į vieną namų ekraną, dar prasiplėtė. Padaugėjo šaltinių, galima rinktis „Instagram“, „Google+” ir kitus sparčiai populiarėjančius tinklus.

Taigi, papildomai gausime 5,9 colio 1080p raiškos HD ekraną, o 16 arba 32 GB vidinę telefono atmintį galima bus padidinti dar 64 GB, įdėjus „microSD“ kortelę. Be to, pirkėjams su telefonu siūloma 50 GB debesis duomenų saugykloje „Google Drive“.

Telefono nugarėlėje tiesiai po kamera įrengtas pirštų atspaudų jutiklis ne tik įgalina atrakinti ar užrakinti ekraną. Vienu piršto prisilietimu galima paleisti iki trijų mėgstamiausių aplikacijų – tereikia kiekvienai jų priskirti vis kito piršto atspaudą.

3300 mAh baterija turėtų veikti pakankamai ilgai, nors tik laikas parodys, ar pavyks aplenkti stulbinančius „Galaxy Note 3“ baterijos pasiekimus – mano rankose vidutiniškai naudojant tas telefonas veikė po dvi paras be papildomo įkrovimo.

Beje, itin aršiems vartotojams bus siūlomas atskirai parduodamas dangtelis „HTC Power Flip Case“, kuriame įrengta papildoma baterija.

„HTC One Max“ pristatymas reiškia tai, kad nuo šiol „HTC One“ telefonai bus pritaikyti visų poreikiams. Norintiems paprastesnio varianto turime „HTC One Mini“, visi tikriausiai žino „HTC One“, o dabar bus galima rinktis dar ir didesnę jo versiją“, - sakė kompanijos HTC vadovas Peter Chou.

Taigi, išvargintiems „Samsung“ ir „iPhone“ dominavimo, lieka prisiminti, kad sidabro spalvos „HTC One Max“ Lietuvos parduotuvėse debiutuoja jau spalio pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.