„Youtube“ mes iššūkį „Spotify“

Vaizdo įrašų interneto svetainė „Youtube“ greitu metu planuoja pristatyti naują paslaugą, kuri leis prenumeruoti vaizdo ir garso turinį, taip pakeldama konkurencinę įtampą rinkoje, šiuo metu dominuojamoje muzikos klausimosi platformos „Spotify“.

Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Savickas

Oct 24, 2013, 3:09 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:13 PM

Interneto milžinei „Google“ priklausanti „Youtube“ vartotojams pasiūlys mokamą arba reklamos lėšomis išlaikomą paslaugą, teigė „Financial Times“ šaltiniai.

Kol kas nėra aišku, kaip ji derės prie kitos „Google“ muzikos prenumeravimo paslaugos, kuri jau ir taip konkuruoja su „Spotify“.

Nors „Youtube“ šiuo metu jau siūlo filmų nuomos internete paslaugą, tačiau geriausiai ji žinoma dėl nemokamų vaizdo įrašų.

„Financial Times“ šaltiniai sakė, kad prie šio projekto dirba „Youtube“ turinio departamento vadovas Robertas Kynclas ir rinkodaros skyriaus viceprezidentas Shishiras Mehrota.

R.Kynclas geriausiai žinomas kaip „Youtube“ proveržio originalaus turinio link architektas. Dėl jo pasiūlymų įmonė finansavo šimtus interneto svetainėje veikiančių kanalų, taip pakeldama jų kokybę ir didindama iš reklamos gaunamas pajamas.

Neseniai „Youtube“ Los Andžele atidarė studiją, kuria nemokamai naudotis gali visi svetainei vaizdo įrašus filmuojantys kūrėjai.

Pats „Youtube“ atsisakė komentuoti šios „Financial Times“ informacijos ir sakė, kad „šiuo metu ko nors pristatyti neturi“.

Konkurentų bus daugiau

Kitos įmonės taip pat ruošiasi pristatyti panašaus pobūdžio paslaugų. Pavyzdžiui, garso aparatūros ir ausinių gamyba užsiimanti „Beats Group“, finansuojama hiphopo muzikos žvaigždės Dr Dre, savo platformą paleisti planuoja per kitus du mėnesius.

„Beats Group“ neseniai privataus kapitalo grupei „Carlyle“ pardavė 500 mln. JAV dolerių įvertinta savo akcijų dalį. Visa „Beats Group“ sandorio metu vertinta 1 mlrd. JAV dolerių.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.