Žaidimų konsolių dvikovoje pirmą žingsnį žengė „Sony“

Artėjant Kalėdoms kompiuterinių žaidimų entuziastų laukia sunkus pasirinkimas. Beveik tuo pačiu metu pasirodo dvi naujos kartos žaidimų konsolės – „Playstation 4“ ir „Xbox One“.

Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Savickas

Nov 15, 2013, 4:51 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:35 AM

Pirmosios prekyba Šiaurės Amerikoje jau prasidėjo. Europoje, o kartu ir Lietuvoje, „Sony“ kuriamą „Playstation 4“ įsigyti galima bus lapkričio 29 dieną.

Tuo metu kitą savaitę JAV parduotuvių lentynose pasirodysiantį „Xbox One“ lietuviai nusipirkti galės tik kitais metais.

Vertinta teigiamai

Pirmieji naująją „Playstation“ konsolę išbandę apžvalgininkai jai rašo gerus balus. Daugeliui patinka puiki jos kuriama grafika ir lietimui jautrų plotą turintis valdymo pultelis. Be to, kritikų teigimu, „Playstation 4“ veikia kur kas tyliau, o ją valdyti lengviau, nei ankstesnius kompiuterio modelius.

„Sony“ naująjį savo produktą išleido po septynerių metų pertraukos. Įmonė tikisi, kad jis atgaivins pastaruoju metu mažėjusį pajamų srautą, dėl kurio ji buvo priversta mažinti savo gaminamų televizorių, kamerų ir kompiuterių kainas.

Kai „Sony“ pristatė „Playstation 3“, panašių rezultatų pasiekti nepavyko, tačiau tai buvo brangaus tada naujausias technologijas išnaudojančio procesoriaus kaltė.

Šįkart, rinkos analitikų manymu, kompanija su tokiomis problemomis nesusidurs. Naujoji konsolė JAV kainuoja 399 dolerius, Europoje – 399 eurus, Jungtinėje Karalystėje – 349 svarus sterlingų.

Pranešama, kad Lietuvoje „Playstation 4“ kaina sieks iki 1400 Lt.

„Xbox One“ kainuos daugiau

Kitą savaitę prasidėsianti „Microsoft“ gaminamo „Xbox One“ kaina bus maždaug ketvirtadaliu didesnė. JAV jis kainuos 499 dolerius, Europoje – 499 eurus, o Jungtinėje Karalystėje – 429 svarus sterlingus.

Galima paskaičiuoti, kad Lietuvoje „Xbox One“ nusipirkti galima bus už šiek tiek daugiau nei 1700 Lt.

Didesnę konsolės kainą „Microsoft“ aiškina tuo, kad kartu su juo pirkėjai gaus ir judesiams jautrią „Kinect“ kamerą, kai „Playstation 4“ savininkai specialią kamerą turės įsigyti papildomai.

Bijo, kad negalės žaisti su draugais

Nors kai kuriuos naujosios kartos konsolėms skirtus žaidimus galima bus žaisti tiek „Playstation 4“, tiek „Xbox One“, pavyzdžiui, „Battlefield 4“ arba „Call of Duty: Ghosts“, dauguma žaidimų kuriama kiekvienam kompiuteriui atskirai.

Tai labai nepravartu mažesnėms kompiuterinius žaidimus kuriančioms studijoms, nes jie dažniausiai neturi pakankamai lėšų savo kūrinius pritaikyti abiems sistemoms.

Patys žaidėjai jaudinasi, kad nusipirkę „Playstation 4“ negalės internetu susikauti su savo draugais, naudojančiais „Xbox One“.

Dėl to ypač svarbu, kuri konsolė užims didesnę rinkos dalį pradžioje – vėliau kompiuterį perkantys žmonės dažnai renkasi tokį pat, kokį turi draugai.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.