RRT pagrūmojo „Cgates“ neapgaudinėti pensininkų

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) nurodo sulaukianti vis daugiau apgautais pasijutusių vartotojų skundų dėl kompanijos „Cgates“ veiklos. Į tarnybą kreipiasi pensinio amžiaus, neretai fizinę ar psichinę negalią turintys asmenys, kurie teigia nesupratę kompanijos atstovų pakištų sutarčių sąlygų, o skubotai jas pasirašę vėliau gailisi priimto sprendimo.

Laidinis telefonas<br>123rf nuotr.
Laidinis telefonas<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-02 14:39, atnaujinta 2018-02-20 00:57

RRT pirmadienį pranešė, kad kreipėsi į „Cgates“ pažymėdama, jog informacijos vartotojams turinys ir pateikimo būdas turėtų būti aiškus ir suprantamas ne tik vidutiniam vartotojui, tačiau ir labiau pažeidžiamai vartotojų grupei. Kompanija raginama atsižvelgti į specialiuosius vartotojų, kurie itin pažeidžiami dėl jų psichinės, fizinės ar psichologinės negalios, amžiaus ar patiklumo, poreikius.

Anot vartotojų, bendrovės atstovai, atėję į jų namus, dažnai neprisistato, nurodo tik minimalią informaciją apie teikiamas paslaugas (akcentuojamas tik mažesnis mokestis už paslaugas negu kitų paslaugų teikėjų) ir skubotai pateikia vartotojui pasirašyti sutartį. Įsigilinę į sutarties sąlygas ir nusprendę atsisakyti paslaugų, vartotojai susiduria su kliūtimi – „Cgates“ taiko netesybas, jei sutartis nutraukiama nesibaigus minimaliam naudojimosi paslaugomis laikotarpiui.

Iki spalio mėnesio RRT buvo gavusi 141 tokio pobūdžio skundą dėl „Cgates“ veiklos iš fiksuotojo telefono ryšio paslaugų vartotojų. „Dauguma skundus pateikusių vartotojų dėl savo amžiaus, sveikatos, socialinės padėties, specialiųjų žinių neturėjimo, kalbos barjero ar kitų kriterijų yra labiau pažeidžiama vartotojų grupė.

Tokiems vartotojams yra sudėtingiau nei vidutiniam vartotojui dalyvauti visuomenės gyvenime ir skubotai priimti tinkamus sprendimus, šiuo atveju – sudaryti sutartis ir prisiimti jose nustatytas teises bei pareigas, kurios ne visada yra tinkamai išaiškinamos ir jiems suprantamos“, – rašoma RRT pranešime.

„Palaikome glaudžius kontaktus su Ryšių reguliavimo tarnyba. Praėjusią savaitę gavome jų laišką, kuriame jie pastebi, kad mūsų suteikiama informacija parduodant paslaugas yra pakankama „vidutiniam vartotojui“.

Tuo pačiu, RRT prašo mūsų įsivertinti, ar mes galėtume pagerinti informacijos suteikimą „specialiesiems vartotojams“ (daugiausia kalbama apie senyvo amžiaus žmones), kai tokių pasitaiko. Žinoma, mes ketiname atsižvelgti į jų prašymą“, - sakė „Cgates“ vadovas Paulius Dambrauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.