„Init“ klientai „Lietuvos ryto“ televiziją, TV6 ir TV8 matys tik sumokėję litą

Mokamos televizijos teikėjos „Init“ klientams nuo kitų metų, norint matyti „Lietuvos ryto“ televiziją, TV6 ir TV8, teks užsisakyti atskirą paketą, kuris kainuos litą per mėnesį.

„Init“ klientams nuo kitų metų, norint matyti „Lietuvos ryto“ televiziją, TV6 ir TV8, teks užsisakyti atskirą paketą, kuris kainuos litą per mėnesį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Init“ klientams nuo kitų metų, norint matyti „Lietuvos ryto“ televiziją, TV6 ir TV8, teks užsisakyti atskirą paketą, kuris kainuos litą per mėnesį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

Dec 9, 2013, 5:03 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:03 PM

„Init“ generalinis direktorius Paulius Živatkauskas teigia, kad TV3 programą ir toliau galės žiūrėti visi klientai. Tačiau „Lietuvos ryto“ televiziją, TV6 ir TV8 galės žiūrėti tik skaitmeninės TV žiūrovai ir tik užsisakę programų paketą „Lietuviškas 2“.

„Init“ turi per 120 tūkst. klientų, iš jų skaitmeninę TV žiūri beveik 30 proc., o likę naudojasi pigesne analogine kabeline televizija.

„Kadangi „Lietuvos ryto“ televizija perdavė derybų teises bendrovei „Tele-3“, mes gavome kompleksinį pasiūlymą už iškart keturias programas. Šito pasiūlymo kaina buvo užkelta ir mums tai buvo nepriimtina, todėl pasirinkome kitą kelią. Jei lietuviškos televizijos nori pinigų iš operatorių, mes perkeliame juos į skaitmeninius paketus“, – sakė P.Živatkauskas.

Anot jo, kitąmet minėtų kanalų atstovai už jų retransliavimą pageidavo kone triskart didesnės sumos, nei gavo šįmet.

Jei šie kanalai būtų buvę palikti baziniame pakete, kurį gali matyti visi abonentai, mokestis už vieną žiūrovą būtų mažesnis. Kadangi jie buvo perkelti į mokamą paketą, kanalų kaina padidėjo. Tačiau pastaruoju atveju retransliuotojas moka tik už tuos klientus, kurie kanalus užsisako, o ne už visus abonentus.

„Neturi būti mokama už kanalus, kurie transliuojami laisvai. O jei mums išsukinėja rankas, kad reikia mokėti daugiau, tai mums šis kelias nepriimtinas“, – sakė „Init“ direktorius.

„Lietuvos ryto“ televizijos generalinis direktorius Linas Ryškus „Init“ sprendimo nedramatizuoja.

„Žiūrovai patys atsirinks, kurią kabelinę televiziją žiūrėti. Yra transliuotojų, kurių baziniame pakete įtraukti mūsų kanalai, – vz.lt sakė L.Ryškus. – Manau, kad mūsų auditorija mus suras. Jaudinuosi tik dėl vieno – taikomų dvigubų standartų. Už užsienio produkciją mokami dideli pinigai, o lietuviškam turiniui neskiriama lėšų.“

Anksčiau skelbta, kad „Cgates“ ir „Teo“ klientai už TV3 grupės kanalus bei „Lietuvos ryto“ televiziją mokėti papildomai neturės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.