Lietuvoje pradedama prekyba „Nokia“ planšetofonu „Lumia 1520“

Šią savaitę Lietuvoje pradedama prekiauti pirmuoju „Nokia“ planšetiniu telefonu „Lumia 1520“, kuris turi 6 colių (15,2 cm) įstrižainės „Full HD“ raiškos ekraną ir 20 mln. tšk. raiškos „PureView“ kamerą, o jo kaina Lietuvoje sieks apie 2450 litų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 9, 2013, 9:50 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:17 PM

„Prieš kiek daugiau nei mėnesį „Nokia“ pristatė pirmuosius planšetofonus, kuriais išplėtė produktų pasirinkimą ir dabar kiekvienas vartotojas gali rasti jam geriausiai tinkantį telefoną – tiek pagal ekrano dydį, tiek pagal kainą ar technines, dizaino savybes. Galiu drąsiai teigti, kad tokio ekrano ir kameros kokybės derinio kaip „Lumia 1520“ neturi nė vienas kitas gamintojas“, – įsitikinęs „Nokia“ pardavimų atstovas Lietuvoje Vytenis Koryzna.

Kitų metų pirmąjį ketvirtį Lietuvoje pasirodys ir antrasis, pigesnis telefonas dideliu ekranu – „Nokia Lumia 1320“. Numatoma jo kaina – apie 1,1 tūkst. Lt.

Dėl didesnio ekrano „Lumia 1520“ ir „Lumia 1320“ modeliuose telpa dar vienas – trečiasis – sąveikių plytelių stulpelis. Tai patogu, nes vartotojai gali lange matyti ir pasiekti daugiau programėlių. Naudojama „ClearBlack“ technologija užtikrina, kad ekranas būtų ryškus ir gerai matomas tiek naudojant telefoną patalpose, tiek lauke.

„Lumia 1520“ kamera optiniu būdu vaizdą geba priartinti du kartus, turi dvigubą LED blykstę, o vaizdo įrašus fiksuoja HD kokybe. Įrenginys kokybiškai fiksuoja ir garsą: jame įmontuoti net keturi mikrofonai, įdiegta vartotojų įvertinta „Nokia Rich Recording“ garso apdorojimo technologija.

Telefono fasadinėje pusėje įmontuota ir antroji kamera – plataus kampo, 1,2 mln. tšk. raiškos, skirta vaizdo pokalbiams.

Į naujuosius ir anksčiau pristatytus telefonus su „Windows Phone 8“ operacine sistema atkeliavo ir visame pasaulyje populiarios programėlės. Tai – „Instagram“ nuotraukų ir vaizdo įrašų dalinimosi programėlė, „Vine“ – populiari 6 sekundžių trukmės vaizdo klipų paslauga, „Nokia Storyteller“ programėlė, kuri automatiškai sujungia nuotraukas ir „Here“ vietos informaciją bei sukuria chronologinę nuotraukų kelionę žemėlapyje.

Į telefonus su „Windows Phone 8“ jau galima atsisiųsti ir „Papyrus“ bei „InNote“ – pastabų rašymo ranka programėles.

Sklandų darbą ar pramogas su „Lumia 1520“ užtikrins keturių branduolių 2,2 GHz „Qualcomm Snapdragon 800“ procesorius, 2 gigabaitai darbinės atminties. Telefonas turi vidinę 32 GB atmintį, kurią su „microSD“ kortele galima išplėsti papildomai 64 gigabaitais arba pasinaudoti nemokamai suteikiama 7 GB talpykla „SkyDrive“.

Telefonas turi net 3400 mAh galingumo bateriją, kurios pakaks nepertraukiamai 3G tinkle kalbėti 25 valandas, 10,8 val. žiūrėti vaizdo įrašus ar 124 valandas klausytis muzikos. Telefono bateriją galima įkrauti bevieliu būdu. Lietuvoje „Nokia Lumia 1520“ bus parduodamos juodos korpuso spalvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.