Studentų sprendimas leis stebėti namus internetu

Išėję iš namų nepamenate, ar išjungėte šviesą arba išjungėte virdulį? Laikote išdykusią katę, šunį ar kitą gyvūną? Išvykę atostogauti jaučiatės neramiai dėl namų saugumo? Šias problemas padės išspręsti Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentų sukurta vaizdo stebėjimo kamera.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 10, 2013, 11:19 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:49 PM

Vaizdo stebėjimo kamerą vartotojas gali valdyti internetu, o jos įdiegimui nereikėtų samdyti specialistų ar įsigyti papildomos įrangos.

Šis saugių namų sprendimas VGTU Elektronikos fakulteto Telekomunikacijų inžinerijos katedros studentams atnešė sėkmę profesinio ugdymo ir kūrybiškumo skatinimo projekte „TEO burės“.

„VGTU studentai sėkmingai išsprendė jiems patikėtą individualią užduotį – suteikti galimybę paprasčiau ir pigiau stebėti savo namų aplinką“, – sakė VGTU Telekomunikacijų inžinerijos katedros vedėjas Artūras Medeišis.

Vaizdo stebėjimo paslaugos įdiegimas, VGTU studentų skaičiavimais, atsipirktų per mažiau nei 36 mėnesius. Vaizdo stebėjimo sistemą galima nesunkiai patobulinti: suteikti galimybę klientams įrašyti didesnį duomenų kiekį ar sukurti programėlę išmaniesiems telefonams, taip pat diegti kitas išmaniųjų namų funkcijas. Kad vaizdo kamera veiktų, namuose pakanka turėti interneto prieigą su belaidžiu „Wi-Fi“ maršrutizatoriumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.