AMD pristatė pašto voko dydžio kompiuterius namams

Išmaniojo telefono storio ir pašto voko dydžio daikčiukas be jokio ekrano labiau primena belaidį kroviklį, padėklėlį ar interneto vaizdo kamerą, tačiau parodoje „CES 2014“ juo besigirianti kompanija AMD teigia, kad tai – ateities namų kompiuterio prototipas. Numatyta, kad jis bus tvirtinamas prie televizoriaus viršaus, o naujos kartos procesoriaus galios pakaks ne tik pokalbiams naudojant įrengtą vaizdo kamerą – pristatymo metu kompiuteriukas be problemų susidorojo su žaidimu „FIFA 14“, rodomu 1080p raiška.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jan 9, 2014, 11:57 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:44 PM

„Voko“ širdis – naujausias itin taupus „Mullins“ procesorius. Tiesa, kol kas kompanija slapukauja ir jokių sistemos parametrų neatskleidžia. Faktas tik tai, kad be procesoriaus į dėžutę tilpo 256 GB talpos SSD diskas, vaizdo kamera, „Bluetooth“ bei „WiFi“ belaidžio ryšio jungtys, HDMI ir USB lizdai.

Kompiuteryje sukasi pilna „Windows 8.1“ versija, tad tradicinei ūžiančiai dėžei po stalu, atrodo, tuoj bus metas keliauti į metalo laužą. Tiesa, „tuoj“ gali kiek užtrukti – šis AMD kompiuteris tėra prototipas, kurio tikslas – pademonstruoti pasauliui, kad ne tik „Intel“ moka kurti mažus, taupius ir galingus procesorius.

„Kurdami „Mullins“ nepripažinome jokių kompromisų. Tai itin mažai energijos naudojanti ir itin galinga sistema, kuri visiškai atitinka stalo kompiuteriams keliamus reikalavimus, tačiau telpa į mobilųjį įrenginį. Laboratorijose naujuosius „Mullins“ ir „Beema“ procesorius jau testuojame ne vieną mėnesį, išsiuntinėjome pavyzdžius savo klientams ir jų atsiliepimai tiesiog fenomenalūs“, – sakė AMD vyriausioji viceprezidentė Lisa Su.

Kompanija neslepia, kad tai yra jų atsakas konkurentei „Intel“, pasiūliusiai savo itin taupų procesorių „Bay Trail“.

„Tiek „Mullins“, tiek „Beema“ grafinė vartotojo sąsaja veikia daugiau negu 2,5 karto greičiau negu „Bay Trail-T“, – įgėlė konkurentams L.Su.

Jei namų kompiuteriui dydis ne tiek svarbus, nedidelis planšetinis kompiuteris, kuriuo be vargo galima žaisti kompiuterinius žaidimus su 3D grafika, matyt, patiktų daug kam.

Norėdami pademonstruoti, kad ir šią svajonę galima paversti realybe, AMD parodoje pristatė savo sukurtą „Discovery“ planšetinį kompiuterį su 11 colių įstrižainės ekranu. Prekyboje kiek plonesnis bei lengvesnis už „SurfacePro“ skreitinukas tikrai nepasirodys, o štai žaidimą „Pro Evolution Soccer 2013“ jis rodo be jokio vargo.

Taigi, atrodo, 2014 m. gali virsti ne tik dėvimų kompiuterių, bet ir galingų planšečių metais. Ir šiaip džiugu, kad pastaruoju metu beveik užmiršti ėdrūs AMD procesoriai pagaliau parodė, jog ir jie moka laikytis dietos.

Priminsime, kad AMD teikia itin galingas vaizdo plokštes naujiems „Mac Pro“ kompiuteriams, o jau sausio viduryje pradės prekybą naujausiais „Kaveri“ procesoriais, kuriuose neatskiriamai susipynė vaizdo ir pagrindinio procesoriaus branduoliai (anksčiau kompanija nurodydavo, kelių branduolių yra procesorius ir kelių branduolių yra vaizdo procesorius, o nuo šiol tiesiog rašo – 12 branduolių) ir matysime gana šviesų ateities vaizdą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.